HERE kupio tvrtku Micello koja mapira zatvorene prostore

U posljednjih par godina često smo puta čuti da je određeni udio u HERE, nekada ponosno dio Nokije, kupio ovaj, ili neki manji postotak onaj. Napokon se dogodilo da smo čuli da je HERE kupio nekoga. Nije to napravio onako ih hira, da razbije niz, već planski kako bi povećao ponudu svojeg poslovanja. HRERE je kupio kalifornijsku tvrtku Micello koja je razvila platformu za kreiranje, editiranje i plasiranje na tržište mapa zatvorenih prostora.

HERE Technologies on Twitter

Train stations, stadiums, convention centers, hospitals and more need easier navigation. We’re acquiring @Micello to enable superior indoor navigation and tracking > https://t.co/t3irOKZUd7

Nakon što je HERE bio dosta posvećen izradi HD mapa za autonomna i ina vozila, te već dugo u klasičnoj navigaciji, sada će se više posvetiti mapiranju stadiona, trgovačkih centara, aerodroma, garaža, dvorana i sličnih drugih velikih prostora. Doduše, ako ste u nekom trgovačkom centru i otvorite HERE WeGo aplikaciju na vašoj Nokiji, vrlo je vjerojatno da ćete vidjeti mapu unutrašnjosti centra koju je izradio HERE. Naravno, proizvodi tvrtke Micello će još više unaprijediti taj segment poslovanja.

Kad smo već kod aplikacije, koliko često koristite HERE WeGo ili ste na nekoj drugoj aplikaciji? Kako sam u posljednje vrijeme nešto više putovao, moram reći da mi se HERE pokazao jako dobrim za navigaciju javnim gradskim prijevozom većim gradovima.