HMD počeo nuditi Nokia Android smartfone poslovnim korisnicima

U vremenu Windows Phonea, Nokia Lumia uređaji bili su poprilično popularni u poslovnim krugovima. Na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva čak 20% iznosio je Nokijin udjel po pitanju poslovnih mobilnih uređaja. Kombinacija sigurnog OS-a i kvalitetnih uređaja u svakom cjenovnom segmentu bila je atraktivna mnogim tvrtkama. HMD misli da uspjeh u poslovnom tržištu Lumia uređaja nije bio isključivo do operativnog sustava, nego i do Nokia uređaja pa je počeo nuditi svoje Nokia Android smartfone poslovnim korisnicima.

Na globalnoj stranici za Nokia uređaje Nokia.com/phones, HMD je uveo rubriku za tvrtke zainteresirane za kupovinu Nokia Android uređaja. HMD ističe čisti i ažurni Android kao prednost koja će olakšati posao IT odjelima u tvrtkama te podršku za enterprise rješenja i Googleov “Zero-touch” servis za poslovne uređaja na Android Oreo OS-u.

Odabir čistog Androida i podrška u obliku ažuriranja svih uređaja u portfelju moglo bi se pokazati kao pametne odluke za privlačenje poslovnih korisnika. Lumia uređaji srednjeg i nižeg ranga bili su izuzetno popularni zbog odličnih performansi i općenite sličnosti u OS-u sa mnogo skupljim uređajima. Ne možemo direktno uspoređivati Android i Windows smartfon po pitanju performansi na istom hardveru jer je, pogotovo, Windows Phone 8(.1), odlično radio na svakom hardveru, ali bolje performanse na uređaju bez bloatwarea po pristupačnoj cijeni moglo bi imati sličan efekt privlačenja kupaca.

Reklama za Nokiju E7

Isto tako, ako HMD misli ozbiljnije zagaziti u poslovni svijet, možda bi uređaji oblika Nokije E72 i Nokije E7 pomogli u osvajanju kako poslovnog, tako i privatnog tržišta. 🙂

Izvor