Krenula službena Android Oreo nadogradnja za Nokia 5 i 6 uređaje

HMD-ov direktor proizvoda Juho Sarvikas na Twitteru je objavio da je započelo puštanje službene Android 8.0 Oreo nadogradnje za Nokiju 5 i Nokiju 6. Nokia Mobile također je putem elektroničke pošte, koju smo i mi primili, informirala korisnike da je Android 8.0 beta test gotov, no da Nokia Beta Labs program nije pri kraju, odnosno da uskoro možemo očekivati i sljedeću verziju Androida na test. Već smo vidjeli da je HMD započeo Android 8.1 beta test na Nokiji 8, pa ne bi čudilo da u dogledno vrijeme, nakon što nadograde Nokiju 3, započne u beta test za 5 i 6.

Korisnici koji nisu dio Beta Labs programa, kao i oni koji jesu, od danas mogu preuzeti službenu Oreo nadogradnju. Dostupnost provjerite u postavkama, no imajte na umu da se nadogradnja pušta u valovima i neće odmah svima biti dostupna. Ako je vaš uređaj vezan za operatera, potreban je njegov blagoslov prije puštanja.

 

 

HMD Global jučer je pustio Oreo nadogradnju i za kineske Nokije 6 TA-1000 i TA-1003 koje nisu mogle sudjelovati u Beta testu. Američka verzija također nije mogla sudjelovati, no korisnici od danas mogu službeno preuzeti Oreo.

Ako ste instalirali Oreo, dojmove ostavite u komentarima. 🙂