Nokia Body Cardio uskoro ostaje bez svoje najvažnije opcije

Ako sada odete na Nokia Health stranice pretraživati sva mjerenja koja Nokia Body Cardio može obaviti, nećete vidjeti najrazvikanije mjerenje brzine arterijskog pulsa. Nokia je tim mjerenjem davala rezultat koji ukoliko je bio niži bi vam govorio da ste zdravi, a ukoliko je bio viši sugerirao pregled. Nokia nije mnogo govorila o cijelom problemu već je najavila da će s nadogradnjom softvera ta opcija biti deaktivirana 25. siječnja. Također je Body Cardio povučen iz prodaje dok se ne napravi novi model bez ove opcije (ili postojećima blokira opcija).

Cijeli problem je nastao u promjenama određenih odredbi gdje mjerenje brzine pulsa aorte ne može biti dio wellness uređaja, već je potrebno ishodovati nove dozvole za takav uređaj. Nokia nije najavila hoće li se upustiti u to te hoće li i kada opcija biti vraćena.

Kupci Body Cardio vage nisu baš bili sretni odlukom (ne bi ni ja iskreno) pa su se obratili Nokiji koja im je odgovorila da će im isplatiti 30$ ili € odštete ukoliko će zadržati vagu, ili im vratiti novac. Više informacija o cijelom postupku odštete možete pročitati na stranici za često postavljana pitanja o vagi.

 

 

Ovo se sigurno neće dobro odraziti na prodaju Body Cardio vage jer je trenutno mala razlika u odnosu na Body +, koja se od najskuplje vage razlikuje u samo nekoliko detalja. Nokia je navela da je najveća prednost Body Cardio mogućnost mjerenja otkucaja srca, punjiva baterija, bolji mehanizam mjerenja težine te nešto elegantniji dizajn.

Evo zašto ja volim svoju Nokia Body vagu, nema opcija koje je potrebno ukloniti promjenama u propisima regulatornih tijela.