Nokia Sleep stiže u trgovine u veljači 2018.

Nokia Sleep, posljednji dodatak nekolicini digitalnih zdravstvenih uređaja koje je Nokia ima u portfelju, službeno je predstavljen na CES2018 kongresu. Sleep je u biti nastavak na prethodni proizvod Aura kojeg je Nokia dobila u nasljeđe kupovanjem francuske tvrtke Withings. Kao i Aura prije, Sleep prati sve faze vašeg sna, a može ga se povezati s različitim pametnim umreženim uređajima poput kućnih konzola za upravljanje temperaturom ili pak rasvjetom. Nokia Sleep čak može detektirati otkucaje srca kada nam je tijelo u opuštenom stanju, a imajte na umu da uređaj nije u blizini tijela već se smješta ispod madraca. Tehnologija koja je upotrjebljena u uređaju još nije do kraja opisana no poznat je datum dolaska na tržište.
Nokia Sleep će u određene trgovine te službenu Nokia Web trgovinu doći u veljači po cijeni od 99,95€, odnosno približno 750 kn. Trgovine u kojima će se prvo pojaviti će biti Amazon, Apple store, Harvey Norman i slični centri diljem planete. Dostupnost možete provjeriti ovdje.
Za sada nije poznato hoće li Sleep doći u ponudu određenih prodavača Nokia uređaja u Hrvatskoj i okolnim državama popit trgovine iStyle, no sigurno će ga svi zainteresirani moći kupiti putem Nokia Web trgovine.

Zanimljivo mi je vidjeti da je Nokia Health na svojim stranicama uz svoje uređaje uglavnom prikazala Nokiju 3 u bijeloj boji, dok se od ostalih uređaja jedino da vidjeti crna Nokia 6 ali kao model za Health Mate aplikaciju. Doduše, Nokia 3 izgleda doista lijepo u bijelom izdanju premda bi se i Nokia 6 (2018) možda mogla dobro uklopiti ako globalna verzija bude u dostupna u srebrnoj boji.