Prva pošiljka Nokije 6 (2018) prodana za svega 12 minuta

Nokia 6 je već godinu dana stara i HMD Global je odlučio kako je vrijeme za sljedeću verziju. Prije nekoliko dana predstavljena je unaprijeđena verzija originalne šestice, ili nam bolje znana kao Nokia 6 (2018). Ovaj uređaj ima bolji procesor, nove naglašene boje rubova kućišta, nešto atraktivnije kućište uslijed smanjenih bezela oko zaslon. Međutim, ništa od ovoga ne može garantirati uspjeh ovog modela dok prodaja ne krene.

Kineski trgovac Suning je službeno otvorio prodaju Nokije 6 (2018) i prva pošiljka od 10,000 komada je nestala za 12 minuta. Ovo nije rekord za Nokiju 6 ako znamo da je prva pošiljka originala nestala za manje od minute, no nikada nismo saznali kolika je bila originalna početna pošiljka. Sve u svemu, ovo i dalje predstavlja odličan rezultat za HMD i to znači da još postoji želja za Nokia brandom u Kini. Doduše, dobroj prodaji je sigurno pomogla i dobra cijena ovog modela (od 1000 do 1500 Juana što je isto toliko kuna). Znam da ovakva cijena sigurno neće biti prisutna nigdje u svijetu, ali ako bi je HMD postavio na razinu originala, to bi bilo super.

Po svemu sudeći će MWC2018 biti događaj godine za sve simpatizere Nokia branda. Tamo će, nadamo se, biti predstavljena globalna verzija ovog uređaja koja ne bi trebala pretjerano odstupati od kineske.

 

Izvor: Vtechgraphy