Video: Nokia ima rješenje za stvaranje čišćih i sigurnijih auto putova

Nokia se poprilično raširila u svojem poslovanju, a zašto i ne bi kad nas stajanje na jednom mjestu neće povesti naprijed. Trenutno Nokia nije samo proizvođač mrežne opreme, već stvara tehnologije koje nas i dalje spajaju. Doduše onaj slogan „Connecting people“ se malkice promijenio ali je i dalje primjenjiv samo na nekoj višoj razini. Na svojem Youtube kanalu Nokia je objavila video koji govori na koji način njena tehnologija može poboljšati promet na autoputovima. Ukratko, u videu možete vidjeti na koji način se mogu iskoristiti ogromne količine podataka koje daju kamere, različiti senzori, sama vozila te kako se mogu lako uočiti problemi na cesti, ili pak kako možemo ubrzati plaćanje cestarine što ne bi bilo loše u ljetnim mjesecima.

Ispod bacite oko na video.

Nokia je već prije dosta radila na iskorištavanju podataka prikupljenih od vozila sa svojim nekadašnjim odjelom HERE, a danas prethodno naučenu tehnologiju pretvara u novu, još iskoristiviju. U biti od mnoštva podataka stvara sliku koja će vozaču pomoći u pravovremenim reakcijama i olakšati mu vožnju.

Meni se baš sviđaju ovakvi demo filmovi. Nokia je i dalje nastavila raditi dobar posao u promoviranju svojih tehnologija gdje gledatelju kroz jednostavnu priču objašnjavaju svoj posao.