Video: Nokia Networks pokreće korisnike Nokia mobitela

Kada bi nekoga prije 10 godina pitali što Nokia proizvodi, svi bi bez zadrške odgovorili mobilne uređaje. Međutim, Odjel za mobilne uređaje je i prije 10 godina bio samo jedan od mnogih odjela koji su Nokiju činili tehnološkim divom. Nakon raspada odjela, mnogi su ponovno mislili da je Nokia propala, međutim, zahvaljujući Networks odjelu postala je ponovno snažna. U biti, dio mrežnih tehnologija bio je uvijek centralni posao Nokije, samo manje razvikan. No mobiteli su bili ti koji su privlačili pozornost.

Nokia se poprilično transformirala u posljednjih nekoliko godina, no uvidjela je da joj ime na mobilnim uređajima i dalje može itekako pomoći u širenju spoznaja o njoj. Uvijek se postavljalo pitanje kako povezati Nokia mobitele i mrežne sustave i video ispod to uvelike objašnjava.

U videu je riječ o putopisnom blogeru koji koristeći Nokiju 8 na putovanju Finskom, koristi i male bazne stanice koje Nokia proizvodi.

Možda ovaj video nije zanimljiv Nokia fanovima koji svoju pažnju najviše posvećuju Nokia brandu, ali imajte na umu da je ovo video Nokije, ne HMD-a i stoga je dobro vidjeti kako su određeni segmenti napokon povezani. Međutim, Nokia ima još toga za ponudit i nadam se da ćemo u budućnosti imati još ovako povezanih promo videa od Nokije.