HMD radi na poboljšanju Glance Screen opcije i kontroli uređaja gestama

Član XDA foruma, srećom i naš čitatelj, dojavio nam je da HMD radi na proširenju opcija Glance Screen-a. Do ovih informacija je došao igrajući se s Androidom 8.1 beta nadogradnjom na svojoj Nokiji 8. To je više dobra vijest jer mnogi vlasnici Nokije 8 ne vole baš Android verziju Glance zaslona. Moram spomenuti da dok sam testirao Nokiju 8, nedostajale su mi mnoge opcije Glance Screen-a na koje sam navikao još iz vremena Nokia Lumia uređaja, ali opet i ova verzija je bila dobrodošla jer je Glance screen napokon vraćen na neki Nokia uređaj.

Najveća promjena koju HMD želi donijeti je, kako se za sada čini, proširenje prikaza obavijesti. Planirana su dva izgleda obavijesnog zaslona, Legacy te Elegant, a razlika bi se uglavnom temeljila na broju prikazanih informacija. Također će postojati mogućnost postavljanja pozadinskog osvjetljenja zaslona, što će biti kontrolirano senzorom osvjetljenja.

HMD se neće tu zaustaviti. Također radi na poboljšanju kontrole gestama Nokije 8. Još jedna stvar koja mi je nedostajala po povratku na Nokia uređaje s LG GX i Nokia Lumia serije uređaja je bila opcija odgovaranja na poziv jednostavnim podizanjem uređaja do uha. Nisam siguran hoće li HMD dodati tu konkretnu gestu, ali će zato biti moguće koristiti skener otiska prsta za listanje obavijesti. Osim toga, izgleda da će ubaciti i mogućnost skrivanja navigacijske trake ako želite koristiti cijeli zaslon. To je inače standardna opcija na Android uređajima ali sve do pojave Nokije 6 (2018) nije bila potrebna.

Na kraju, čini se da će postojati opcija za bolju kalibraciju boje zaslona.

Nismo sigurni kada će i kojim ažuriranjem sva ta poboljšanja doći, kao i za koje uređaje će biti dostupna, ali Android 8.1 bi mogao biti zabavan za uporabu na Nokia uređajima.

 

Hvala Cristianu na dojavi 🙂

 

Izvor XDA