HMD sprema povratak još jedne Nokia legende

Prošle je godine pred početak MWC-a 2017, HMD Global napravio nešto što su mnogi predviđali. Nokia se vratila u igru sa smartfonima Nokia 6, 5 i 3. Premda je šestica već bila poznata određeno vrijeme, pravu buru je digla nova verzija Nokije 3310, odnosno Nokia 3310 (2017). Već onda je HMD rekao da neće tu stati već će obnoviti još koji legendarni uređaj iz slavne Nokijine prošlosti. Neki su tražili oživljavanje Nokije NGage, dok su drugi tražili obnavljanje popularne Nokije iz trilogije Matrix, Nokije 7110 ili 8110. Dokumenti američke FCC agencije su najavili dolazak određenih osnovnih uređaja pa ih možemo definitivno očekivat danas.

Poljska stranica Spider’s Web objavila je navodne slike nove Nokije 8110 4G, koje se čine legitimnima. Ako se poslijepodne zaista predstavio novi “Matrix” uređaj, vjerujem da će privući mnogo pažnje i postati želja mnogima, kao i prošlogodišnja 3310. Prema glasinama, uređaji bi trebao imati 4G, WiFi te Yun OS, koji je baziran na Androidu. Cijena bi trebala biti 79 eura (590 kuna), a na tržištu bi se mogao pojaviti u 5. mjesecu.

Naravno, sve je još uvijek na bazi glasina, no službene informacije ćemo imati danas od 16 sati.

Ako HMD danas predstavi 8110 i na godišnjoj bazi nastavi vraćati legende, koji bi uređaj trebao biti sljedeći? Recite nam u komentarima. 🙂 Osobno navijam za Nokiju 3210.

Izvor: Spider’sWeb