HMD zaštitio dizajn Nokije 3310 3G/4G (EUIPO)

Nakon što je zaštitio dizajn nove Nokije 3310 (2017), HMD je zaštitio izgled njenih najnovijih iteracija, Nokia 3310 3G i 4G. Nokia 3310 4G zadržala je izgled „originalne“ Nokia 3310 (2017), ali je uređaj ponešto deblji, baš kao i 3G verzija. Druge značajne razlike u usporedbi s izvornikom su položaj LED svjetla, koje je premješteno iznad kamere, i novi položaj rešetke zvučnika, koja je sada smještena dolje lijevo na stražnjem poklopcu.

Patent za dizajn Nokije 3310 3G / 4g je podnesen 21. kolovoza prošle godine, a danas je objavljen na stranicama EUIPO-u. Dizajner ovog telefona je Frida Andersson.

Budući da je nova Nokia 3310, u svim svojim oblicima, bila ogroman marketinški uspjeh, logično je od HMD-a očekivati zaštitu vlastitog dizajna. Vidjeli ste da su mnoge manje tvrtke već počele proizvoditi / prodavati slične uređaje koji se mogu ponekad razlikovati od 3310 samo po otisnutom brandu. Naši dragi prijatelji iz Techbuzzirelanda vidjeli su da je irski Argus počeo prodavati svoju verziju 3310, a zanimljivo je vidjeti kako će HMD reagirati na sve to. Možda je vrijeme da počne zarađivati na tvrtkama koje koriste HMD-ov dizajn ili mogu poraditi na curenjima u tvornicama.

U svakom slučaju, još uvijek postoje patentne prijave za 8 nepoznatih HMD proizvoda. Možda je HMD patentirao neku specifičnu dodatnu opremu za Nokia uređaje koja će biti otkrivena na MWC2018. Tko zna, ali jedno je sigurno, HMD postaje sve jači od svih ovih patenata i mogao bi se pripremiti za pravne bitke s nekim tko ih koristi bez odgovarajućeg odobrenja ili naknade.

Izvor: EUIPO