Kako se Nokia zdravstveni uređaji uklapaju u veću strategiju

Nokia je objavila studiju koju je tvrtka provela na Tajvanu po pitanju “telemedicine”, odnosno pružanja medicinskih usluga na daljinu. Riječ je o konceptu gdje bi doktori specijalisti, umjesto čestih posjeta udaljenim ruralnim ambulantama na Tajvanu, neke preglede odrađivali putem videoveze s ambulantom.

Nokia je navela par problema “telemedicine” poput naplate usluga, infrastrukture, zakonodavstva te prihvaćenost usluge od strane pacijenata. Dok po pitanju zakonodavstva i naplate Nokia nije iznosila rješenja, tvrtka je primijetila da na dnevnoj bazi sat i pol vremena doktori koji idu u kućne posjete mogu uštediti. Po pitanju infrastrukture, Nokia predlaže kombinaciju “žice” i mobilne veze između većih zdravstvenih ustanova te mobilnu mrežu za udaljena, ruralna područja.

Rezultati ispitivanja prihvaćenosti ove metode pregleda od strane pacijenata su veoma u korist “telemedicini”. 57% pacijenata ocijenilo je iskustvo prosječnim, odnosno istim kao i posjeta stvarnom doktoru; 36% ocijenilo je boljim, a 7% reklo je da je posjet “video” doktoru bio ispod prosjeka. Na sreću studije, a nesreću pojedinca – jednog seljaka na Tajvanu ugrizla je zmija. Medicinska sestra u selu odmah je putem Nokijinog TeleHealth sustava kontaktirala centralu i eksperte po pitanju zmijskih ujeda. Gledajući stanje pacijenta i povratne informacije sestre, doktori su procijenili da pacijent nije u stanju biti transportiran i davali su upute sestri kao ga stabilizirati dok ne bude spreman za transport.

Sljedeće zanimljivost iz studije otkriva, barem djelomično, zašto je Nokia prisutna na tržištu zdravstvenih i fitness uređaja. Dva najčešća razloga, koja čine skoro 50% svih razloga, zašto ljudi u udaljenim mjestima odlaze liječniku, odnosno liječnici dolaze u ta mjesta, jesu visok tlak i srce.

Nokia je, primijetivši koliki udio zauzimaju ti problemi, predložila uporabu specijaliziranih uređaja kako bi se bolje pratilo stanje pacijenta, tj. njegov tlak, masu, otkucaje srca i slično.

Slučajno ili ne, Nokia upravo proizvodi opremu koja omogućuje mjerenje tlaka, sat koji mjeri otkucaje srca, a tu su i vage za masu. Jednom kada javna zdravstva krenu u modernizaciju (putem boljeg povezivanja svih dijelova zemlje sa zdravstvenim uslugama), Nokia će biti igrač na tržištu koji će nuditi tkz. end-to-end rješenje: Nokia Networks za mrežnu infrastrukturu preko koje će ići veza, Nokia Services (dio Nokia Networksa) za program preko kojeg će se raditi, a Nokia Technologies pružit će uređaje i sinkronizaciju podataka.

Osobno mi to izgleda dovoljan razlog za preuzimanje Withingsa i investiranje u ovaj segment. Isto tako, osobno imam dojam da Nokia dosta sporo “operira” unutar odjela zdravstvenih uređaja i moguće je da za veće investicije i promociju čekaju da se države (ili privatnici) uključe u “telemedicinu”. Nedavno je jedan od direktora Nokia Technologies odjela izjavio da ne bismo trebali tako skoro očekivati novi zdravstveni i fitness hardver jer je portfelj zaokružen, a Nokia Technologies posvetit će se poboljšanju pružanja usluga (softvera).

Nokia važe svaki potez u odjelu digitalnog zdravstva, što meni kao “običnom korisniku” malo i smeta jer bih želio vidjet što više hardvera u različitim cjenovnim kategorijama. Uz uzbuđenja koja nas čekaju uz 5G mreže i Nokia telefone, Nokia Heath isto ima potencijala situaciju učiniti zanimljivom.

Cijelu studiju možete pronaći ovdje.