Nadogradnja za veljaču krenula za Nokia 2, 5 i 6 uređaje

HMD Global krenuo je s puštanjem nadogradnje za veljaču (2. mjesec) za Nokia Android smartfone: Nokiju 2, Nokiju 5 i Nokiju 6. Dok je nadogradnja za Nokiju 2 samo Googleova Android zakrpa za drugi mjesec veličine oko 90MB, HMD je za Nokije 5 i 6 pustio novu verziju Android OS-a.

Naša Nokia 6, koja do danas nije dobila nadogradnju na Oreo, upravo je s ovom nadogradnjom za veljaču, velikom preko 1,5GB, nadograđena na Android 8.0 Oreo. Po pitanju Nokije 5, čitatelj iz Indije nam je dojavio dostupnost (i priložio snimak zaslona), što znači da bi uskoro trebala krenuti i za ostala tržišta. Nadogradnja za Nokiju 5 veličine je 154MB.

Nokia 5 koju trenutno koristim još uvijek nije dobila Android Oreo, no ako ima čitatelja u sličnoj situaciji, ne treba paničariti. Zbog tehničke ograničenosti, HMD nadogradnje pušta u valovima, ovisno o tržištu i operateru, no takav princip također smanjuje mogućnost isporuke “bugovitog” softvera jer se na vrijeme može uvidjeti neka greška. Za usporedbu, dosta proizvođača Android uređaja zaustavilo je Oreo nadogradnje svojih, pretežito flagship uređaja, zbog problema, a posljednji kojem se to dogodilo je Samsung.

Ako ste primili nadogradnju, komentare, kao i uvijek, možete ostaviti ispod članka. 🙂