Nokia gasi preko 400 radnih mjesta u Finskoj

Nakon najave o strateškoj reviziji Health odjela koji spada pod Nokia Technologies, Nokia neće tu stati. Upravo je objavljeno, ne doduše službeno, da Nokia planira ugasiti približno 350 radnih mjesta u Finskoj. Radna mjesta će biti ugašena u gradovima Espoo, Tampere i Oulu, a jedini dio koji neće biti dotaknut ovom mjerom je proizvodni pogon u gradu Oulu.

Nakon prodaje Odjela za uređaje i usluge, te dolaskom Rajeeva Surija na čelo tvrtke, Nokia je najavila da će kompletna struktura tvrtke biti izmijenjena, kao i njeno cjelokupno poslovanje. Nakon što je Nokia preuzela francuskog telekom giganta Alcatel-Lucenta, najavljeno je dodatno smanjenje troškova na godišnjoj razini od 1,2 milijarde eura. Nadam se da će kao i do sada Nokia napraviti dobar program pomoći otpuštenim radnicima kako bi mogli ponovno početi u nekom startup-u. Sjetimo se da je iz ovakvih situacija nastala Jolla, ili pak sada HMD Global.

 

Dodatna rezanja radnih mjesta, preciznije njih 75, će biti unutar Technologies odjela. Nisam mogao pronaći informaciju odnosi li se rezanje radnih mjesta na Health odjel, no s obzirom na nedavno službeno najavljivanje revizije tog odjela, ne bi me čudilo. Doduše, neki su zaposlenici već sami počeli odlaziti na druga mjesta.

Teško je uvijek čitati ovakve vijesti, no budući bivši zaposlenici Nokije su izdržljiva vrsta i siguran sam da će se iz ove situacije izroditi mnogo dobrih stvari.

Via