Nokia i Qualcomm spremni za implementaciju 5G mreža

Nokia je u posljednje vrijeme poprilično aktivna po pitanju plasiranja tehničkih rješenja za 5G mreže na tržište, i s obzirom na sve Nokia izgleda spremna za novu eru. Sa približavanjem početka MWC kongresa u Barceloni, Nokia polagano puni svoj YouTube profil novim video filmovima u kojima demonstrira svoja posljednja dostignuća. Lijepo je čuti da su Nokia i Qualcomm upravo dovršili prva testiranja 5G mreže koristeći komercijalno dostupne Nokia AirScale radio antene te Qualcommov testni uređaj. Nokia je možda spremna za 5G mreže, ali je izgleda spreman i Qualcomm koji proizvodi čipove za većinu vrhunskih brandova koji će uskoro vjerojatno predstaviti 5G mobitele.

Pogledajte video ispod u kojem je prikazano na koji način Nokia testira antene i uređaje. Zanimljivo je znati na koji način funkcionira prijenos podataka na naše 5.5 inčne zaslone ili pak videa sa zvukom koji dolazi do naših očiju i ušiju. 5G mreže bi trebale učiniti prijenos podataka još efikasnijim i stabilniji.

 

 

 

 

Nokia je također u novom videu demonstrirala svoj Executive Experience Center u kojem demonstrira svoju tehnologiju potencijalnim kupcima, nudeći im pritom rješenja za njihove probleme. Pogledajte zanimljiv video u nastavku.

 

 

Jedna je stvar definitivno sigurna, MEC2018 će biti bojno polje giganata mrežne opreme.