Nokia kupuje tvrtku Unium čiji softver koristi Nokia WiFi ruter

U posljednje vrijeme smo dosta spominjali Nokia Home Wi-Fi ruter ali ne toliko softver koji ga pogoni. Uređaj je spomenut na Nokijinom događaju za analitičare i medije, a posebno ga je predstavio izvršni direktor Nokije, Rajeev Suri. Međutim, softver u njemu je napredan a izradila ga je tvrtka Unium koju je Nokia odlučila kupiti. Cijena preuzimanja nije poznata ali se zna da će cijeli posao biti završen do kraja prvog tromjesečja 2018. godine.

Unium razvija softver koji se bavi problemima u pokućnim mrežama i mrežama koje se koriste za određene posebne aplikacije i suluge. Softver je u mogućnosti samostalno rješavati probleme unutar mreže na način da može prepoznati do 17 potencijalnih problema, usmjeravati mrežu, podržavati brz roaming mreže kao i interne male WiFi i ethernet mreže.

Više o ponudi WiFi proizvoda za operatere možete pronaći na službenim stranicama Nokia Wi-Fi.

Nokia WiFi je doista zanimljiv proizvod a dolazit će u kompletu sa mobilnom aplikacijom za kontrolu WiFi mreže te web sučeljem gdje će mreža biti detaljno prikazana kao i uređaji spojeni na nju. Nadalje, zanimljivo je da je Nokia napokon odlučila koristiti Nokia uređaje za prezentaciju proizvoda koji uključuju mobilne aplikacije. Tako je uz nekakav MacBook i Nokia WiFi beamer uslikana i Nokia 8.

 

Više o kupnji tvrtke Unium te samom proširenju usluga za kućne WiFi mreže pronađite OVDJE i OVDJE.