Nokijin ekspert za kamere, Juha Alakarhu, prešao u Axon

Jedan od dvoje idejnih začetnika PureView tehnologije, koju je Nokia predstavila modelom Nokia 808 PureView još 2012. godine na MWC-u, Juha Alakarhu, napustio je Nokia Technologies i prešao u tvrtku Axon. Ta tvrtka je lider u području osiguranja i trenutno radi na kreiranju vizualnih rješenja za što su im potrebni stručnjaci. Tim Juhe Alakarhua će raditi na nosivim kamerama, prednjim kamerama koje snimaju događaje ispred automobila, VR i AR platformama te na potrebnom softveru pojačanom umjetnom inteligencijom, a sjedište će im biti u Finskoj.

Juha je u Nokiju stigao 2004. godine da bi za vrijeme Microsofta bio šef odjela za fotografiju unutar sada već davno rastrojenog Odjela za uređaje i usluge. U kolovozu 2016. godine je ponovno postao član Nokije kao šef fotografije za OZO tim. Krajem 2017. godine, Nokia je najavila odustajanje od daljnjeg razvoja OZO kamere i više se posvetila softveru što je utjecalo na sadašnji odlazak Alakarhua i njegovog tima.

Žao mi je ovo čuti čisto iz razloga jer je HMD upravo objavio natječaj u kojem traži direktora fotografije. Želimo Juhi sve najbolje u budućem poslu i neka bude produktivan koliko je bio u Nokiji. S veseljem iščekujemo nove proizvode Axona.

Sretno Juha!

Via: Neowin.net