Obećavajuće prve fotografije napravljene Nokia 7 plus i 8 Sirocco uređajima (GSMArena)

Nokijina kamera ostavština je velika. Nokia je godinama bila kralj i inovator u segmentu mobilne fotografije, zajedno s partnerom ZEISS-om. Prvi uređaji “nove Nokije”, odnosno HMD-a koje smo vidjeli prošle godine nisu bili ništa posebni po pitanju kamere, no ovogodišnji uređaji bi to mogli promijeniti. Osim nove Nokia Pro kamera aplikacija i najave dodataka za fotografiju, koji uključuju studijski način fotografiranja, pravi portrait mode, naljepnice za fotografije i animirane emojije, HMD je nadogradio i hardver kamere na novopredstavljenoj Nokiji 7 plus i Nokiji 8 Sirocoo.

Portal GSMArena objavila je prve primjerke fotografija snimljenih novim Nokijama 7 plus i Nokijom 8 Sirocco. U nastavku možete pogledati neke primjerke fotografija smanjene u HD rezoluciju (zbog servera), no uz link na punu rezoluciju fotografije.

Nokia 8 Sirocco

Puna rezolucija

Puna rezolucija

Puna rezolucija

Više primjeraka fotografija s uređaja Nokia 8 Sirocco možete pronaći na portalu GSMArena ovdje.

Nokia 7 plus

Puna rezolucija

Puna rezolucija

Puna rezolucija

Demonstracija telephoto leće za optičko zumiranje bez gubitka kvalitete

1X

Puna rezolucija

2X

Puna rezolucija

Primjerak noćne fotografije i usporedba sa Google Pixel XL2 uređajem.

Puna rezolucija

Nokia 7 plus puna rezolucijaGoogle Pixel XL2 puna rezolucija

Više fotografija sa Nokije 7 plus možete pronaći na GSMArena.com.

Kao što je vidljivo iz priloženog, fotografije sa Nokije 8 Sirocco i Nokia 7 plus čine se dosta dobrima. Telephoto zumiranje radi u redu, noćne slike sa Nokije 7 plus izgledaju dobro, tako da prve primjerke fotografija možemo nazvati obećavajućima. Konačnu ocjenu možemo donijeti tek kad uređaji budu dostupni na tržištu.

S tehničke strane, obje spomenute Nokije imaju istu konfiguraciju kamera na pozadini. Riječ je o 12MP glavnoj kameri veličine pikslea 1.4um, dok telephoto kamera ima 13MP, otvor blende f/2.6 i piskele veličine 1um. Otvor blende na 12MP kameri kod Nokije 8 Sirocco nešto je veći nego kod Nokije 7 plus, odnosno iznosi f/1.7 dok je na 7 plus f/1.75. Oba senzora na oba uređaja izradio je Samsung.

Sve u svemu, solidni uređaji za prvu polovicu 2018. Što vi kažete?