Proizvođač Nokia uređaja FIH Mobile udvostručio prihode u 2017. godini

Partner HMD Globala koji je zadužen za proizvodnju Nokia uređaja, tvrtka FIH Mobile u (su)vlasništvu Foxconna, objavila je detalja upozorenja na pad profita kojeg je objavila u 11. mjesecu prošle godine.

U toj objavi koja otkriva detalje izdavanja prošlogodišnjeg upozorenja za profit, tvrtka navodi da je prema prvim podacima u 2017. ostvarila skoro pa dvostruki profit u odnosu na 2016. godinu. U 2017. FIH procjenjuje prihode na 12 milijardi dolara, dok je prihod u 2016. iznosio 6,2 milijarde dolara. Gubitak u 2017. bit će oko pola milijarde dolara, dok je godinu ranije FIH bio u plusu 136 milijuna dolara.

FIH za gubitak krivi manju maržu na mobilnim uređajima, bilježenje neuspješnih investicija te pojačano ulaganje u novo strateško partnerstvo.

HMD Global nije jedini za kojeg FIH proizvodi uređaje. FIH je u jednom poslovnom izvješću naveo da proizvodi uređaje za 3 od 5 najvećih kineskih proizvođača. Rast prodaje Nokia proizvoda zajedno s rastom prodaje Kineza uzrokovalo je dvostruke prihode tvrtke FIH Mobile za 2017. godinu.

FIH Mobile će cjelovito izvješće objaviti u 4. mjesecu.

Izvor: FIH Mobile (PDF)