Recenzija: Mozo maske za Nokia 5 uređaj

Mozo nam je postao poznat zahvaljujući lijepim i solidno napravljenim maskama za Nokia, a kasnije i Microsoft Lumia uređaje. Finski Mozo predstavio je i kolekciju zaštitne opreme za nove Nokia Android uređaje. Mozo nam je poslao nekoliko primjeraka maski za Nokije 3, 5 i 6 na test, a u nastavku slijede naši dojmovi o zaštitnoj Mozo dodatnoj opremi za Nokiju 5.

Ultra slim maske za Nokiju 5

Ultra slim kolekcija za Nokiju 3, 5 i 6 vjerojatno su jedne od rijetkih maski koje mogu zamisliti da nosim duže vrijeme na svom uređaju. Osobno ne preferiram nositi masku na uređaju, znajući da je to pomalo glupo i neoprezno, iz razloga što uređaj čine debljim i ružnijim te općenito prikriju ili pogoršaju izgled uređaja.

Ultra slim maske izrazito su lagane i uređaju dodaju neosjetnu masu. Što je još važnije, odaju dojam kvalitetne izrade, a zbog načina kako su izvedene, ne narušavaju izgled uređaja. Testirao sam masku na grebanje predmetima koji su vjerojatni da će se naći u džepu zajedno s uređajem, poput kovanice ili ključa, na maski ne ostaju vidljive oznake niti se ljušti boja. Nisam testirao koliko su maske otporne na padove no većinom bi trebale zaštiti uređaj od pada. Kažem većinom jer maska ne pokriva cijelu površinu kućišta te pad pod određenim kutom može oštetiti kućište.

To je i najveća mana maske jer prekriva desnu stranu, većinu lijeve te uglove uređaja. Gornji i donji dio, osim uglova, nisu zaštićeni. Sreća u nesreća po taj dizajn je što Nokia 5 na toj lokaciji ima plastični dio za antene koji je napravljen da obuhvati cijeli gornji i donji dio uključujući i uglove, te u slučaju pada bolje apsorbira udarac od metala. Ovakav kompromis učinjen je kako bi maska bila tanka, lagana i kako ne bi narušavala izgled uređaja. Zapravo, Nokia 5 s Ultra Slim maskom osobno mi je jednako lijepa kao i bez, što nije slučaj s većinom zaštitne opreme. Pogotovo ako na primjer, za crnu ili plavu Nokiju 5 odaberete Sand Grey (sivu) Mozo masku; za srebrenu Nokiju 5 crnu ili plavu ultra slim Mozo masku, do na brončanu Nokiju 5 najbolje bi odgovarala crna Mozo maska, radi kontrasta boja.

Ultra Slim Sand Black (crna) i Sand Blue (plava)

Sand Black (crna) Nokiju 5: €16.90 (126 kuna)

Sand Blue (plava) Nokiju 5: €16.90 (126 kuna)

Ultra Slim Sand Grey (siva)

Sand Grey (siva) za Nokiju 5: €16.90 (126 kuna)

Flip maske za Nokiju 5

Kožne preklopne maske za Nokiju 5 tvrtke Mozo izgledaju dobro i odaju kvalitetan osjećaj pri držanju u ruci. Tekstura na obje verzije, crnoj i smeđoj, podsjeća, očekivano, na kožu. Materijal izrade je biljnog podrijetla, dok je unutrašnjost pokrova mikrofiber (mikrovlakna).

Crna kožna preklopna maska

Kožna crna preklopna maska: €27.90 (207 kuna)

Preklopna maska ima i džep za jednu karticu, što znači da neće moći biti zamjena novčaniku. Prisutan je i prorez za prednji zvučnik tako da prilikom razgovora maska može biti i zatvorena, no to je danas prisutno na svim preklopnim maskama.

Smeđa (boja konjaka) kožna preklopna maska

Smeđa (boja konjaka) preklopna maska: €27.90 (207 kuna)

Kao osoba koja nije obožavatelj nošenja maske na uređaju, mogu se zamisliti na duže vrijeme koristiti Ultra slim Mozo masku, pogotovo u sivoj izvedbi koja mi je osobno najdraža. Nikad nisam bio obožavatelj preklopne maske, no nisam imao nikakvih problema pri korištenju Mozo flip kožne maske, Štoviše, Mozo preklopna maska ne daje toliku težinu uređaju kako daju druge, no ima samo jedan džepić za kartice, a nedostatak magneta za zaključavanje mogao bi neke odbiti od kupnje, iako nisam imao problema sa slučajnim otvaranjem maske.

Ako ste zainteresirani za Mozo maske Nokia kolekcije, cijelu ponudu možete pronaći ovdje.

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite podijeliti iskustvo ako imate Mozo masku za Nokiju 5 (ili neki drugi uređaj), slobodno napišite u komentarima.