Uživo: Nokia Mobile na MWC2018


 

Iako ćete moći pratiti predstavljanje novih Nokia smartfona na MWC2018 u živo, popratit ćemo situaciju ovdje na blogu pa da možete vidjeti pokoju informaciju koja vam je promakla.

HMD, odnosno Nokia Mobile je već počela zadirkivati s objavama na twitteru gdje se može zaključiti kako će budući uređaj imati dobru kameru i dobro snimanje zvuka.

Nokia Mobile on Twitter

Are you ready to dive into #MWC18? Join us 4pm (UTC +1) https://t.co/GMQd6Q5rGI https://t.co/fYxHqI2ujG

Događaj pratite putem YouTubea ili na Facebooku.

 

Evo je i stream proradio pa ako još niste skoknite na Face ili Youtube.

 

Na pozornicu se popeo Florian Souchet, CEO HMD-a koji je zamijenio Arta Nummelu nakon kiksa kod Nokije 8.

Florian govori o uspjesima koji su se dogodili posljednjih godinu dana. Nokia je ponovno prva u isporuci osnovnih uređaja, i među prvih 5 proizvođača smartfona na 50 tržišta.

 

70 milijuna novih Nokia uređaja je isporučeno (osnovni i smartfoni). Plan za 2018 je udvostručiti isporuku.

Upravo je najavljena Nokia 8110, uređaj koji je 1999. godine bio u Matrix trilogiji.

 

Nokia 8110 će imati Google Maps, Google Asistenta i tražilicu, a imat će i Facebook aplikaciju predinstaliranu. Moći će se preuzeti i više aplikacija sa trgovine. Dolazi u žutoj i crnoj boji za 79€. Također ima i WiFi hotspot opciju kao i Nokia 33104G.

Upravo je predstavljena Nokia 1.

Nokia 1 je prvi Nokia Android Go uređaj koji će imati lijepi dizajn i sve funkcionalnosti jačeg Android uređaja. Nokia 1 će imati i Xpress maske koje će se moći lako izmjenjivati i tako mijenjati izgled uređaja. Ovo je nešto što smo prije imali na starim uređajima.

Nokia 1 dolazi početkom kolovoza za 85 dolara na najvažnijim tržištima.

Nokia 3 će dobiti Oreo 8 u ponedjeljak, a Nokia 2 nakon nekoliko tjedana!

 

Nokia uređaji ulaze u Android One obitelj uređaja što će im omogućiti bržu isporuku posljednjih nadogradnji.

 

Sada slijedi predstavljanje Nokije 6 2018.

Nokia 6 je ponovno izrađena iz jednog dijela aluminija, obojanog s dvije boje, ima ZEISS optiku i može snimati Bothie. Uređaj ima i mogućnost otključavanja prepoznavanjem lica.

Uređaj ima Snapdragon 630 i omogućava bežično punjenje. Mislim da je Juho ovdje pogriješio i zamijenio sa brzim punjenjem.

Dolazi u bijeloj i crnoj boji. Dolazi globalno početkom travnja po cijeni od 289 eura.

 

Idemo na Nokiju 7 plus koja je izrađena od keramike i aluminija.

Nokia 7 Plus dolazi sa 18:9 6 inčnim zaslonom, Snapdragomom 660 i 4GB RAM-a, te baterijom koja će trajat 2 dana. Uređaj ima tri kamere opremljene ZEISS lećama. Uređaj je izrađen od jednog komada aluminija prekrivenim keramikom u nekoliko slojeva.

Kamera ima foto zoom sa mogućnošću približavanja bez gubitka na kvaliteti, a prednja kamera ima adaptivnu tehnologiju kombiniranjem 4 piksela u jedan. Nokia 7 Plus i svi uređaji sa Zeiss optikom će imati Pro kamera aplikaciju, sličnu kao i u Lumijama.

Nokia 7 Plus dolazi u Travnju po cijeni od 399 eura.

 

Upravo je predstavljena Nokia 8 Sirocco. Uređaj je izrađen od željeza i debel je 7.5 mm. Uređaj ima IP67, odnosno otpornost na vodu i prašinu. Ima jako osjetljivu glavnu kameru za dobre noćne snimke a slična je i prednja kamera. Uređaj ima i tele foto kameru.

Uređaj ima Gorilla staklo koje je zakrivljeno. Nokia 8 Sirocco sa 6 GB RAM-a i 128 GB interne memorije će se prodavati za 749€ već od travnja.

Mislim da je ovdje kraj događaju jer su svi uređaji predstavljeni. Uskoro ćemo pisati zasebne članke o uređajima.