Android 8.1 nadogradnja počela za Nokia 5 i 6 uređaje

HMD Global počeo je puštati Android 8.1 nadogradnju za Nokiju 5 i Nokiju 6 na pojedinim svjetskim tržištima. Trenutno, većinom korisnici iz Indije javljaju da je Android 8.1 dostupan na njihovim Nokijama, no javili su se i korisnici iz drugih azijskih zemalja, kao i iz Finske. Već standardno, nadogradnje se isporučuje u fazama i svi korisnici ne dobivaju u isto vrijeme nadogradnju, nego ovisi o tržištu i/ili operateru. Naše Nokije 5 i 6 još nisu dobile nadogradnju.

Za Nokiju 6, nadogradnja je veličine oko 930MB, dok je za Nokiju 5 oko 860MB. Službene promjene su nove postavke, novi izbornik za bateriju, navigacijske tipke za uštedu baterije i slično.

Trenutno svi osim jednog Nokia smartfona (Nokije 2) iz 2017. vrte Android Oreo ili je u tijeku Oreo beta testiranje (Nokia 3). Nokia 8 već dugo ima Android 8.1, a sada su krenule nadogradnje i za Nokiju 5 i 6. Novi Nokia uređaji, Nokia 1, 6.1, 7 plus i 8 Sirocco dolaze s Android 8.1 predinstaliranim. Treba napomenuti da bi Oreo 8.1 (ili beta test Oreo nadogradnje) trebao biti dostupan nakon Nokije 3, što se nadamo da će bit uskoro.

Ako ste primili nadogradnju, u komentarima ostavite kako je prošlo i na kojem uređaju. Moram reći da je impresivno kako se HMD brine za prošlogodišnje uređaje, pogotovo kad napravimo usporedbu s drugim proizvođačima Android uređaja.

via: NPU (1, 2)