Dostupna službena Nokia Mobile stranica za Srbiju

Na nedavnom regionalnom događaju u Beču, gdje je HMD medijima iz regije Srednje i Istočne Europe (koja nije geografski precizno definirana, odnosno sastoji se od 22 tržišta, uključujući Izrael i Rusiju), predstavio nove Nokia uređaje. Na predstavljanju, Alberto Matrone, dopredsjednik za regiju CEE u HMD-u, izjavio je da je HMD po pitanju smartfona u prošlom kvartalu ušao u grupu top 5 proizvođača u Srbiji, Rusiji, Grčkoj, Bugarskoj i Rumunjskoj.

Kako HMD veoma oprezno planira svoje poslovanje, ne treba čuditi da je dobra prodaja Nokia smartfona u Srbiji kao posljedicu imala otvaranje lokalne Nokia.com/phones (nokia.com/srl_rs/phones/) stranice na srpskom jeziku. Nokia.com prema vašoj IP adresi automatski prepozna zemlju te vas preusmjeri na predviđene stranice, a posjetitelji iz Srbije trebali bi završiti na stranici za Srbiju. Isto tako, moguće je ručno mijenjati regije u donjem desnom kutu stranice.

Na stranici u kategoriji “svi uređaji” već su uvršteni svi predstavljeni Nokia smartfoni s MWC-a, što sugerira da će svi oni (Nokia 1, 6, 7plus i 8 Sirocco) biti dostupni na području Srbije. Nažalost, HMD još nije otvorio službenu trgovinu za Srbiju, kao ni za druge zemlje s prostora bivše Jugoslavije za koje nema ni lokalne stranice. Srbija je prva dobila lokalnu stranicu upravo zbog dobro ostvarenih prodajnih rezultata u 4. kvartalu prošle godine pa na račun toga možda i službena trgovina uskoro bude dostupna u Srbiji. Nadamo se i što brzoj dostupnosti svih uređaja na svim tržištima.