Glasine: Nokia flagshipi sa zubom i senzorom otiska prsta ispod zaslona u razvoju

Poznati izvor Nokia informacija sa kineskog Nokibar Baidu foruma, pod korisničkim imenom “God”, u prijevodu bog, objavio je neke nove informacije o nadolazećim Nokia top modelima. God je prije nekog vremena objavio da HMD i Foxconn rade na komercijalizaciji uređaja sa peterostrukom kamerom te dodao da će Nokia 6 2018 doći u plavo-zlatnoj izvedbi, što se i ostvarilo. Najnovije glasine koje iznosi God su o dva Nokia flagship uređaja, jednim sa zubom, a drugi bi trebao imati senzor otiska prsta ispod zaslona.

Sa Androidom P, Google je službeno dodao podršku za zub, kojeg je na mobilnim uređajima prvi predstavio Apple. Kako sve što Apple predstavi (bilo dobro, bilo loše), proizvođači Androida prate u stopu, čini se da HMD nije iznimka, barem po ovim glasinama, koje sugeriraju da tvrtka razvija uređaj sa zubom te jedan sa otiskom prsta ispod zaslona, koji bi mogao biti onaj sa peterostrukom kamerom.

Android P podrška za zub(e)

Neovisno o dosadašnjoj točnosti izvora, ove informacije treba tretirati kao glasine i svašta se može promijeniti do konačnog izlaska uređaja. Android P bi službeno trebao biti dostupan tijekom trećeg kvartala 2018., pa najranije vrijeme pojavljivanja ovih uređaja upravo je treći kvartal – ako uređaji uistinu postoje. Osobno se nadam da će HMD, ako razmišlja, odustati od uređaja sa zubom, dok pozdravljam senzor otiska prsta ispod zaslona. Zub, zakrivljeni zaslon ili zasloni omjera stranica 18:9 ne predstavljaju inovacije pa se nadamo da HMD uistinu priprema nešto inovativno (peterostruka kamera bi mogla proći 😉 ) na nadolazećim uređajima.

Vaše mišljenje o zubu na mobilnim uređajima i senzoru otiska prsta ispod zaslona slobodno ostavite u komentarima ispod članka.

Via: VTechgraphy

Izvor: Baidu