Mini recenzija: Kožna Mozo Wrap maska za Nokia 6 uređaj

Nokia 6, stara i nova verzija, lijepo su dizajnirani i kvalitetno izrađeni uređaji. Cijela konstrukcija, što je ujedno i tajna čvrstoće uređaja, bazirana je na centralnoj metalnoj ploči koja je u “sendviču” između zaslona i jednodijelnog aluminijskog kućišta. Kako bi uređaj ostao zaštićen, i još važnije kako se okolina ne bi oštetila, običaj je koristiti zaštitnu masku. Finski proizvođač dodatne opreme Mozo na test nam je poslao “Wrap” kožne maske za Nokiju 6 u crnoj i smeđoj boji.

“Wrap” maske su primjetno deblje i teže od Mozove Ultra Slim kolekcije, no na prvi pogled je vidljivo da će isto tako biti izdržljiviji. Uređaj daju određenu debljinu i masu, te se maska na uređaju primijeti, no ne u tolikoj mjeri. Impresivno je koliko su precizno izvedene strane maske koje točno prianjaju u uređaj čvrsto ga obuhvaćajući, po čemu je vjerojatno i serije dobila ima “Wrap” (eng. wrap – gl. omotati).

Materijal od kojeg su izrađene maske je koža, no ne ulazeći u mikroskopski sastav, možemo reći kako maska daje premium osjećaj kod držanja uređaja i osjetna je tekstura kože. Crna i smeđa koža možda su nešto konzervativniji odabir za maske na uređaju, no izgledaju atraktivno. Sudeći prema osjećaju u rukama Mozo je ova maske napravio da budu primarno izdržljive, dok je atraktivnost ostavio za Ultra Slim maske koje ima u ponudi. Tijekom više tjedana korištenja maske na dvije Nokije 6 nismo imali nikakvih problema po pitanju kvalitete i čini mi se da bi ove maske mogle izdržati cijeli životni vijek uređaja, čime se većina ponude na tržištu i ne može pohvaliti. Cijena je veća od neke prosječne cijene zaštitne dodatne opreme, no treba imati na umu i koliko dugo će maska zadržati svoje izvorno stanje, a Mozo “Wrap” maske za sada se odlično drže.

Mozo Wrap kožnu crnu masku možete naručiti direktno iz Mozo internetske trgovine po cijeni od 24,99 eura (186kn) ovdje, ili smeđu masku po istoj cijeni ovdje.