Nokia Sleep u prodaji od travnja za 99 eura

Na CES sajmu u siječnju (1. mjesec) ove godine, Nokia Health je predstavio Nokia Sleep, uređaj za praćenje sna, koji se može povezati s ostalim pametnim sustavima u domu. Osim što Nokia Sleep može mjeriti otkucaje srca, detektirati hrkanje te analizirati cikluse sna, preko IFTTT platforme u mogućnosti je paliti i gasiti svjetla ili podešavati termostat i slično.

Nokia Sleep na tržištu se trebao pojaviti odmah u 2. mjesec, no uzimajući u obzir sve što se dogodilo po pitanju Nokia Health odjela od siječnja, nije ni čudo da je Sleep kasnio. Naravno, moguće je da je kašnjenje uzrokovao neki tehnički problem, no skloniji sam mišljenju da je sama prodaja uređaja dovedena u pitanju zbog najavljene “strateške revizije” Nokia Health odjela.

Ovo bismo mogli protumačiti kao pozitivan znak da će se na kraju dobro rasplesti situacija s Health odjelom. Strateška revizija bi trebala što prije završiti, kako bi se, ako se za Nokia Health donese pozitivna odluka, povratilo povjerenje potencijalnih i trenutnih korisnika u opstojnost uređaja i usluga. Postoji mogućnost da HMD preuzme Health odjel te uz Nokia telefone bude proizvodio i ostale Nokia gadgete.

Kakogod, Nokia Sleep u prodaju kreće od 10.4. putem službene Nokia Health trgovine i partnera po cijeni od 99,95 eura, odnosno 750 kuna. Do 10.4. Nokia Health nudi promotivnu akciju ako prednaručite dva Nokia Health gadgeta, dobivate 30 eura popusta na kupovinu. Uređaj možete pronaći na službenoj stranici ovdje.