Video: Kako je sastavljena Nokia N9

Nedjelja je idealna za odmor i malo prisjećanje na proizvodnu liniju Nokije iz 2011. godine. Tada je u Finskoj sklapana legendarna Nokia N9 a ja sam slučajno naišao na video koji prikazuje kako je ovaj uređaj bio sastavljen. U videu se vidi koliko je Nokijin pogon bio dobro organiziran i efikasan. Nokia N9 se sastavljala uglavnom u Finskoj gdje su se uglavnom sklapali top modeli Nokije.

Na početku videa se vidi način izrade kućišta koji je sličan i kod izrade kućišta današnjih Nokia uređaja. Dok se kućište Nokije N9 precizno rezalo iz oblikovanog polikarbonata, ono Nokije 6 ili pak 7 Plus se izrađuje rezanjem aluminijskog bloka. Lijepo je vidjeti da su neke linije Nokije N9 i dalje prisutne kod novih Nokia uređaja. Naravno, riječ je o poznatom izrezu za modul kamere koji je nakon Nokije N9 postao zaštitni znak većine Nokia Lumia uređaja, izuzev Nokije 1020 i kasnije 830.

Neću duljiti više, uživajte u videu. Samo za kraj veliko hvala Mobilgeeks.de koji je sačuvao ovaj video na svojem YouTube kanalu.