Video: Raspakiranje kineske verzije Nokije 8 Sirocco (Nokibar)

Nokibar, popularni član kineske Baidu mreže, imao je priliku poigrati se s Nokia 8 Sirocco uređajem koji je službeno dostupan u Kini. On je naravno napravio i video raspakiranja iz kojeg ostatak svijeta može saznati kako će pakiranje izgledati te što se sve nalazi u njemu. Moram reći da sam pomalo ljubomoran na Nokibarovu impresivnu kolekciju Nokia uređaja koji se mogu vidjeti u pozadini.

Pakiranje Nokije 8 Sirocco jednako je dimenzijama onom Nokije 8 ali se razlikuju u sada već poznatom rukovanju koje po meni navodi da je Nokia 8 Sirocco sposoban i lijep poslovni uređaj ali opet i uređaj za svakodnevnicu. Stvar koja me najviše iznenadila u videu je sadržaj pakiranja, odnosno da će HMD slati s uređajem i dodatnu silikonsku masku, USB-C/3.5mm adapter, Nokia slušalice sa USB-C utorom te ostale dodatke (kabel za punjenje, punjač, upute…). Ovo me podsjetilo na stare dane kada je Nokia bolje modele opremala sa mnoštvom dodataka (sjetimo se Nokije 5800XM i njenog pakiranja).

U videu je Nokibar napravio i kratki hands-on uređaja, usporedio ga s Nokijom 7, pokazao postavljanje SIM kartice te mu ukratko prošao softver. Bacite oko na video ispod.