Whatsapp navodno u razvoju za Nokia 8110 4G uređaj

Tržište običnih uređaja ne namjerava umrijeti tako skoro, štoviše, postaje sve interesantnije s uključivanjem novih proizvođača uređaje, softvera i ugradnjom opcija koje su za sada bile poznate samo sa smartfona, kako bi se obični uređaji učinili “pametnijima”. Postoji veliko tržište za obične uređaje kojeg čine kupci koji ne žele smartfon, ne mogu priuštiti smartfon ili jednostavno žele sekundarni uređaj. Najnoviji trend je podrška za 4G, što smo prošle godine vidjeli predstavljanjem Jio Phone uređaja indijskog operatera Jio, a ove godine HMD je predstavio Nokiju 3310 4G za Kinu i novu Nokiju 8110 4G, koja bi trebala biti dostupna u 5. mjesecu, globalno.

Oba spomenuta uređaja, Jio Phone i nova Nokia 8110 4G, kao operativni sustav koriste KaiOS. Operativni sustav nastao na temeljima Firefox OS-a, koji već podržava aplikacije poput Facebooka, Twittera, Google Mapa, Asistenta ili pretraživanja. Stranica Wabetainfo.com javlja da su u posljednjoj beta verziji Whatsapp aplikacije za Windows Phone (2.18.38) pronađene reference na Whatsapp servere za KaiOS uređaje, što sugerira da Facebook radi na razvoju Whatsapp aplikacije za ovaj operativni sustav. To i ne treba čuditi jer Facebook već ima aplikaciju za KaiOS, a predviđeni rast prodaje KaiOS uređaje zasigurno može doprinijeti popularizaciji Whatsappa ako bude na njima podržan.

Ne treba puno objašnjavati zašto je Whatsapp bitan, a razlog je što je najkorišteniji servis za internet komunikaciju. Prema karti koju je napravio Similarweb, vidljivo je da Whatsapp dominira za HMD bitnim tržištima poput Rusije, Indije, Bliskog Istoka i većine Afrike. Sjeverna Amerika, kao i Australija kao najviše koriste Facebook Messenger.

Biste li zamijenili svoj smartfon (barem djelomično) običnim uređajem s Whatsappom? Recite nam u komentarima. 🙂

Izvor:  Wabetainfo.com