Glasine: HMD u Kini zadirkuje s Nokia X uređajem

Nokia X je bio službeno prvi Nokijin Android uređaj, premda je sučelje bilo poprilično nalih na Windows Phone. Nokia X je bio svojevrsni plan B Nokije ukoliko bi cijela stvar sa Microsoftom propala. Nokia X je trebala biti prijelaz sa osnovnih na pametne uređaje, ali i nova strategija proizvodnje hardvera za različit softver. Nokia je android preradila kompletno, pa mu čak ubacila i Fast Lane i Swipe kontrole iz Asha serije uređaja, sa sve u svrhu privlačenja dosadašnjih korisnika Asha osnovnih uređaja i prijelaza na Android. Microsoft je kupio Odjel za uređaje i usluge, a Android je došao mnog kasnije s HMD-om.

Međutim, pokušaj prijelaza na Android HMD Global očito nije zaboravio pa je u Kini počeo sa zadirkivanjem u vidu najave Nokia X uređaja. uređaj izgleda kao phabletoliki Nokia 8 Sirocco, sudeći po zaobljenom zaslonu na rubovima i izduženom izgledu kućišta, no za svaka nagađanja je suviše rano jer se malo toga može otkrit iz objavljene fotografije. Nokia X bi trebala biti predstavljena 27.04. u Kini i ovaj model bi mogao namijenjen tamošnjem tržištu, ne i globalnom. Cijenom će vjerojatno biti iznad Nokije 8 Sirocco, jer mu je to jedini prostor. Osim ako ne bude jeftiniji od 6 što je malo vjerojatno.

Za sada se ne zna mnogo o specifikacijama ali se spominju i Mediatek i Snapdragon procesori te kombinacije od 4/32GB te 4/64GB radne i interne memorije. O cijeni, izgledu ili eventualnom imenu možemo dosta nagađati ali najbolje se strpit još nekoliko dana dok uređaj ne bude predstavljen. Vaši komentari su više nego dobrodošli.

 

Via: VTechgraphy / Izvor: Baidu