Glasine: Nokia X6 trebala bi popuniti prazninu između 6.1 i 7 plus

Nokia X6 (2009)

Kako se bliži datum predstavljanja navodne Nokije X, tako se sve više glasina počinje pojavljivati po internetu vezanih uz nadolazeći uređaj kojeg bi HMD trebao predstaviti 27. ovog mjeseca. Najnovije glasine dolaze od kineske stranice mydrivers.com, čije su informacije malo nelogične, no gledajući da se informacije s mydriversa prenose širom internata, pogledajmo što kažu.

Prema mydrivers.com, HMD Global će 27.4. predstaviti ne Nokiju X, nego Nokiju X6, koja nosi ime Symbian uređaja iz 2009. godine. Uloga uređaja trebala bi biti da cjenovno i po specifikacijama popuni prazninu između Nokije 6.1 i Nokije 7 Plus. Navodna X6 trebala bi imati 5,8-inčni zaslon 19:9 omjera, dvostruku ZEISS kameru vertikalno postavljenu, 4GB ili 6GB radne memorije te dvije opcije za procesor: Snapdragon 636 i MediaTek P60.

Nedavno smo vidjeli nepoznati Nokia uređaj s Bluetoothom 4.2 koji je prošao Bluetooth SIG certifikaciju. Isto tako, dva Nokia uređaja certificirana su u Kini, gdje je certifikacija pokazala da ne podržavaju brzo punjenje. Ako bi Nokia X6 trebala biti postavljena između Nokije 6.1 i 7 plus, starija verzija Bluetootha (4.2 naspram 5.0 na 6.1 i 7 plus) i nedostatak brzog punjenja baš i ne postavljaju navodnu Nokiju X6 između 6.1 i 7 plus.

Nadalje, mydrivers.com spominje da bi uređaj mogao imati zub i da nalikuje konceptu kojeg je napravio Nokibar na slici iznad. Ova glasina samo komplicira situaciju oko Nokije X6, odnosno više nas zbunjuje nego što kristalizira situaciju. Osobno mi ni ime Nokia X6, a ni navedene specifikacije nemaju smisla, no treba naglasiti da je ovdje riječ samo o glasinama. Sve informacije o uređaju znat ćemo 27.4. kada bi trebao biti službeno predstavljen.

izvor: mydrivers.com

via: gizchina.com