Huawei ponovno laska Nokiji s posljednjim wallpaperom na P20 Pro

Već sam prije pisao o tome kako Huawei, inače ogromna kineska  telekomunikacijska tvrtka, pomalo postaje Nokia. Ili joj želi preuzeti mjesto… Posljednjim top modelom željeli  su napraviti ultimativni kamera smartfon nalik na nekadašnje vrhunske Nokije (808 PureView, Lumia 1020). Mogu reći da P20 Pro doista i je ultimativni kamera smartfon. Međutim, još nešto na tom uređaju poprilično podsjeća na Nokijine uspješnice.

Ne samo da ima 40MP kameru, već Huawei promovira svoj top model s wallpaperom koji je nalik na nekadašnji Nokijin dodir ruku. Dobro, Nokia 808 PV je imala 41 MP kameru, i ruke su kod Huaweija nešto drugačije, pomalo u Michelangelovom stilu, ali svatko može primijetiti sličnost s izvornikom.

Ovoga puta je na Huaweijevo kopiranje reagirala NokiaMobile France 😊.

S obzirom na prijašnja kopiranja i ova sada, izgleda da Huawei doista želi postati Nokia. Zanima me jesu li oni možda svjesni Nokijine nedavne povijesti? Bilo kako bilo, netko mi je jednom rekao da je imitacija najiskreniji odraz laskanja, ili pak divljenja. Međutim, između laskanja i divljenja često je rijeka prezira… Možda i nije tako kod ova dva velikana.

 

Via Nokians.fr