Nokia Health će postati HMD Health

*Aprililili*

Nokia Health odjel možda i nije najprofitabilniji Nokiji, možda im se ne uklapa u B2B strategiju poslovanja, ali proizvodi tog odjela definitivno pridonose širenju Nokia branda. Nokia je uvijek imala poseban odnos sa svojom zajednicom, a danas ih ne samo spaja već se brine o njihovom zdravlju. Međutim, Nokijin upravni odbor ipak ne vidi jasnu budućnost Health odjela pa su ga počeli evaluirati.

Na događaju kojeg je HMD organizirao u Beču za CEE regiju, imao sam priliku razgovarati s izvršnim direktirom HMD-a, Florianom Seicheom. On mi je govorio kako je službena dodatna oprema nužna za širenje Nokia branda i povećanje prepoznatljivosti te da će HMD širiti svoj ekosustav. Na pitanje postoji li mogućnost spajanja ili preuzimanja Nokia Health odjela, nije mi dao jasan odgovor već je samo rekao stay tuned.

Jučer nam je na mail stigla dojava iz izvora bliskog HMD-u koji nam je rekao da će Nokia Health nastaviti poslovanje kao HMD Health. Proizvodi Nokia Health odjela će i dalje nastaviti nositi Nokia brand, ali bi proizvodnja uređaja mogla biti prebačena partneru HMD-a. Izvor nije dao detalje oko provedbe dogovora, ali nam je rekao da ćemo više saznati na događaju kojeg Nokia Health ekskluzivno organizira 12. travnja u Londonu. Isti izvor nam je poslao i potencijalni logo novog odjela HMD-a ( u naslovu), a mi smo iskopali stranicu na LinkedIn-u koju je HMD otvorio za svoj novi odjel.

Kontaktirali smo Nokia Technologies odjela, no još nam nije došao odgovor. Nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana saznati više, a ako ne saznamo definitivno ć sve bit jasno na Nokia Health događaju u Londonu.

Izgleda da ćemo i dalje imati pravi Nokia ekosustav uređaja, smartfone, satove, vage, aplikacije… Doista sjajna vijest.