Nokia smartfoni na GSMAreninoj listi top 15 najpopularnijih za prvo tromjesečje

GSMArena osim pružanja informacija o gotovo svakom mobilnom uređaju, ujedno pruža informacije o njihovoj popularnosti. Do podataka dolazi zahvaljujući praćenju dnevnog interesa čitatelja za pojedinim uređajem. Nakon određenog perioda, tromjesečja ili pak godine, GSMArena objavi određene liste popularnosti, u ovom slučaju Top 15 najpopularnijih mobilnih uređaja.

Kriterij dolaska na listu je bilo prebrojavanje oznake favorit koju je uređaj skupio tijekom određenog perioda, odnosno u prvom tromjesečju 2018. godine. Lista definitivno ne označava trenutno najbolji  uređaj na tržištu, već jednostavno njegovu popularnost na GSMAreni. Dobra vijest je da se nekoliko Nokia uređaja našlo na listi najpopularnijih s evo kako su se posložili:


3. Nokia 7 plus

6. Nokia 6 (2018)

9. Nokia 8 Sirocco

15. Nokia 8110 4G.


Sudeći po listi, čitatelji GSMArene su poprilično zadovoljni s Nokijom 7 Plus, a mogu reći da se slažem s njima. Nokia 7 Plus je definitivno uređaj koji uz Nokiju 6 (2018) daje poprilično za cijenu. Na nekim tržištima dolazi i uz besplatne gadgete (Google Mini, JBL Slušalice…) što će sigurno doprijeti do nekih ljudi. Nokia 1 nije došla na listu što možda i nije čudno jer malo nas je turbo zagrijano za najslabije uređaje. No, Nokia 1 poprilično lijepo izgleda s obzirom na klasu.

Na prvo mjesto je zasjeo Xiaomi Redmi Note 5 Pro, dok je iza njega Samsung Galaxy S9+. Nakon Nokije 7 Plus dolazi ponovno Samsung (S9) te opet Xiaomi (Redmi Note 5 (Redmi 5 Plus)). Xiaomi je napravio odličan posao do sada i s modelom A1 je poprilično uzdrmao prodaju Nokije 6. Za sada mu Nokia 7 Plus može parirati ali vidjet ćemo dokad.

Cijelu listu pogledate na stranicama GSMArene ovdje.