Glasine: Nokia 5 (2018) i  Nokia 3 (2018) spremne za predstavljanje?

Nokia Mobile, ili ako želite HMD Global, je tvrtka s ciljem povratka Nokia hardvera na tržište, odnosno povratka Nokia uređaja njenoj zajednici koja je itekako velika i živa. Nedavno smo mogli vidjeti da Nokia Mobile priprema i svojevrsni Nokia uređaj sa popularnim zubom, a zašto i ne bi kad je zub fenomen, nekima omražen a nekima prihvatljiv, a HMD Global je samo proizvođač hardvera. Po meni bi trebali popratiti trend, ali možda ga ne nametati slijepo u top modelima, već negdje u srednjoj klasi. Uglavnom, napravili smo malu anketu pa ako imate kakav stav o zubu, ostavite svoj glas, ili još bolje, komentar ovdje.

Uglavnom, Nokia X ili zubata Nokia bi trebala biti predstavljena u Kini za 10 dana i tada ćemo napokon saznati sve ili pak više o ovom ne tako tajanstvenom uređaju. Dapače, ovo je prvi put da je kompanija sama izvela curenje pretekavši tako raznorazne Evleaksove, Slashleaksove te druge. Ako ovaj uređaj bude dolazio globalno, mogao bi biti popraćen s Nokijom 5 (2018) i Nokijom 3 (2018) kako tvrde određeni izvori. Jedan od njih je i sam tehnički direktor HMD-a, Juho Sarvikas, koji je na pitanje o dolasku Nokije 5 (2018) dao svoj standardni „Stay tuned 😊“ odgovor. Naravno da to ne mora značiti puno, ali se da naslutiti da Nokia Mobile ipak želi u ovoj godini obnoviti portfelj Nokia uređaja od Nokije 6 na niže.

Juho Sarvikas on Twitter

@Jason_Sleek @Nokiapoweruser stay tuned 🙂

Izvor iz Rusije nam je pak rekao da Nokia 5 (2018) neće biti sama na predstavljanju te da će uz nju vjerojatno doći Nokia 3 (2018). Ovaj uređaj je navodno spreman za predstavljanje kao i nova Nokia 5, no malo toga znamo o njemu. neke su glasine govorile da će Nokia 3 uslijed ne baš stečene slave zahvaljujući osrednjem hardveru biti zamijenjena s Nokijom 4. No, kako je 4 smatran nesretnim brojem u određenim istočnjačkim kulturama, Nokia ga je vješto izbjegavala pa bi se ista stvar mogla dogoditi i ovdje. Microsoft je jedini lansirao Lumiju 435 pa znamo kako je cijela ta priča završila 😊.

Obje informacije ne mogu potvrditi pa ih možete smatrati glasinama, čak i ono Juhino Stay tuned 😊.

 

Ali, ako se pokažu istinitima, izgleda da je Nokia Mobile odlučila ubaciti pokoju kost za igranje dok čekamo pravi Nokia kamera uređaj. Nokia 5 i 3 su odlični uređaji koji su donijeli davno viđen fabula dizajn natrag na scenu i bila bi prava šteta ne potvrditi njihovu dobru prodaju diljem svijeta novim modelima.