Nepoznati detalji o Nokiji X6 upotpunjeni posljednjim curenjem informacija

Nedavno je Nokia X6, odnosno svojevrstan produžetak Nokije 6 za sada samo za kinesko tržište, prošla proces certificiranja kineske TENAA agencije gdje su objavljene specifikacije uređaja. Doduše, neke specifikacije nisu bile otkrivene poput veličine svih senzora kamere, procesora ili pak imena. Nadalje, na slikama se moglo zamijetiti da je Nokia logo pomaknut u desno i da je jedna od stražnjih kamera bila pomalo čudna. bez puno odugovlačenja, evo specifikacija Nokije X6.

Zaslon: 5.8 inča, 2280×1080 piksela, LCD, 19:9 omjer zaslona
Dimenzije: 147.2×70.98×7.99 (mm)
Masa: 151g
Procesor: Snapdragon 636, Osmojezgreni, 1.8 GHz
Interna memorija: 32GB / 64GB, MicroSD do 128GB
RAM: 3 GB / 4GB / 6GB
Kamera: 16 MP + 5 MP, 16 MP prednja kamera
Baterija: 3060 mAh, Quick Charge 3.0
Poziv: Podrška za VoLTE
Boja kućišta: Blue, Black, Silver White
OS: Android 8.1.0
Dodatno: AI čip za poboljšanje rada kamere
Cijena: 1499 Yuan (približno 197€)

 

Prvo što smo naučili nedavno je da će se uređaj zvati Nokia X6, odnosno da će predstavljati svojevrsnu modifikaciju Nokije 6 ali za sada samo za kinesko tržište. Uređaj će koristiti Snapdragon 636 procesor koji je za 30% brži od prethodne serije procesora, što je lijepo čuti. Nove informacije su otkrile da će jedna od dvije kamere ipak imati senzor od 5MP, ali će zato prednja kamera biti moćna sa 16 MP senzorom. Usput, ova Nokia ima dodatan čipset za AI, odnosno umjetnu inteligenciju koja će vam pomoći postaviti kameru za snimanje najbolje fotografije.

Nokia X6 će biti prva Nokia s omjerom zaslona 19:9, ali će tu biti sigurno nekakvo softversko rješenje za smanjivanje (negativnog) utjecaja zuba pa će omjer biti 18:9.

Dobra je stvar i Quick Charge 3.0 koji će omogućiti punjenje baterije Nokije X6 do 50% kapaciteta za 30 minuta.

Za sada nije jasno hoće li uređaj imati ZEISS optiku premda je LoveNokia prenio još jednu objavu službenih promotivnih materijala gdje piše da hoće… Na ovim posljednjim ipak ZEISS logo nije uključen, pa ćemo na potvrdu pričekati službeno predstavljanje.

 

Nokia X6 izgleda kao zanimljiv uređaj (donje?) srednje klase, a još treba vidjeti hoće uređaj biti ekskluzivan za kinesko tržište ili će ga ostatak svijeta ipak vidjeti. Cijenom od ispod 200€ bi mogao postati svojevrsni hit u Kini. Uređaj će uskoro biti predstavljen, za svega 2 dana, a tamošnja Nokia Mobile se već počela hvaliti njime. I trebaju se hvaliti ovim uređajem, jer je on jedan od rijetkih ako ne i prvi koji će dovesti zub u donji srednji segment. To znači da svi koji vole zub neće trebati plaćati enormne cifre za top modele koji ih trenutno imaju. Uređaj će u Kini biti službeno predstavljen 16.05.2018. u 15:30 po lokalnom vremenu, odnosno u 9:30 po našem vremenu.

Hvala Barca for Ever na dojavi

 

Izvor 1 / 2