Objavljena fotografija poleđine nepoznatog Nokia uređaja s elementima Fabula dizajna

Dok se još nisu slegli dojmovi oko nove Nokije X6, pa i objave Sarvikasa da bi sličan uređaj mogao vidjeti i ostatak svijeta, na bespućima interneta se pojavila fotografija stražnjeg dijela nepoznatog Nokia uređaja koji je po svemu sudeći izrađen od polikarbonata. HMD Global je službeno pustio obavijest o događaju koji će se održati krajem svibnja u Moskvi, a gdje ćemo najvjerojatnije ugledati nekoliko novih uređaja, među njima vjerojatno i uređaj s ovom poleđinom. Svi dosta bruje o Nokijama 5.1 i 3.1 koje bi trebale biti značajno unaprijeđene verzije prethodnika. Po meni, ova poleđina više nalikuje na buduću Nokiju 5(.1) s obzirom na izduljen modul kamere ali i po uzoru na 6.1 straga premješten senzor otiska prsta kojeg je prvotna verzija petice imala.

S druge strane, jedino je Nokia 3 na tržište došla u potpuno bijelom izdanju pa postoji vjerojatnost da je ovdje riječ o naprednijoj verziji trice.

Uglavnom, stražnja strana ima dosta elemenata Fabula dizajna s obzirom na jednostavne i zaobljene linije, a najviše me podsjeća na Nokia Lumiju 720 koja je bila jedan od najljepših Lumia uređaja. Ako se do sada niste upoznali s pojmom Fabula dizajna, pogledajte video ispod u kojem nekadašnji Nokijin dizajner, Marko Ahtisaari objašnjava linije Nokia Lumije 920.

I ovaj uređaj će biti dio androidone programa koji će gurati čisti, sigurni i stalno nadograđen Android OS. Možda u ovoj fazi izrade HMD tekst na poleđini nije otisnut, ali lijepo je da ga nema, ili da ga je HMD odlučio sramežljivije prikazati. Po svemu sudeći, uređaj bi doista mogli vidjeti na predstavljanju u Moskvi imajući na umu da fotografija prikazuje kućište koje je očito u masovnoj proizvodnji. To bi moglo nagovijestiti i brz dolazak na tržište uređaja, ali toliko daleko ipak neću otići.

 

Izvor Baidu Nokibar