Uživo iz Moskve sa predstavljanja novih Nokia uređaja

Došao je i taj dan, drugo globalno predstavljanje novih Nokia uređaje ove godine. Početkom 2018. Nokia Mobile ekskluzivno je predstavila
Nokiju 6.1 u Kini, da bi potom taj uređaj bio globalno predstavljen, zajedno s Nokijom 1, 7 plus, 8 Sirocco i 8110 4G, u Barceloni na MWC-u. Prije par tjedana ponovno su ekskluzivno za Kinu predstavili Nokiju X6, prvi Nokia uređaj sa zubom, a ubrzo bi trebali saznati kakve novitete planiraju za globalno tržište.

Ovaj put HMD je veoma tajnovit i ne znamo zapravo ništa o uređajima što će danas predstaviti. Znamo samo da bi to mogli biti nova Nokia 3 i nova Nokia 5.

Predstavljanje se može pratit putem YouTubea ili Facebooka, a uključivanje uživo ide od 17.40 po našem vremenu, odnosno od 18.40 ovdje u Moskvi. Kako ovaj put imamo “ruke na terenu”, možete očekivati i prve dojmove te slike i videa predstavljenih uređaja. Ovaj članak ćemo nadopunjavati relevantnim informacijama kako se predstavljanje bude odvijalo.

YouTube


Nadopunjava se…

Pozdrav ekipa, događaj u Moskvi je počeo i možete ga pratiti putem Youtube-a. Stipe je gore ali kako stoji nije u mogućnosti pisati u živo pa popratite njegove Twitter objave.

Počeo je događaj s bandom i Pekkom Rantalom koji je skakao po pozornici, pa imamo i mi razloga veeliti se. A nije ni bilo curenja podataka pa je sve još zanimljivije.

Dolazi Florian Seiche

Nokia je sada prisutna na 200 tržišta te aktivno prodaje telefone na 90 tržišta. Zanimljivo je da Nokia sada vodi popis najboljih proizvođača telefonskih značajki. Što se tiče pametnih telefona, Nokia se počinje pojavljivati na mnogim tržištima na prvom popisu proizvođača, a postoji i na ruskom tržištu.

Ovo je strategija Nokia Mobile, širi, dublje i inovacije!

Sada je vrijeme za Juho, koji je također uveo svoju verziju Nokia melodije 🙂

Juho govori o proizvodnom procesu i testiranju koje Nokija telefoni prolaze. HMD također muči Nokia telefone da bi bili što bolji za nas.

Konačno, svi korisnici Nokia 8 će dobiti novu aplikaciju kemere počevši od ovog petka. To je kompletan remont aplikacije kamere, a ne samo ažuriranje.

Dakle, svi Nokia telefoni dobiti će Android P. Nokia 7 plus je sada u mogućnosti da dobije Android P Beta.

Nešto se pojavilo tamo 😉

Nokia 2 (2018) je prvi novi telefon!

 

Sapdragon 425 i veći zaslon su ključne točke ovog telefona. Ovaj telefon će trošiti manje bateriju tako da njegov život traje duže od 3 sata. Ima 5.5 HD zaslon, dvojne stereo zvučnike koji su postavljeni ispred, tako da možete uživati u slikama i zvuku.

Nokia 2 dolazi s polikarbonatnim tijelom. Ovaj telefon će se pojaviti u srpnju i koštat će 115 USD/735 kuna na ključnim tržištima. Dolazi u 3 boje 3 boje, bakreno plava, srebrno plava i crna.

Nokia 3 (2018) je drugi predstavljeni telefon!

Nova Nokia 3 će biti izrađena od aluminija, a ima 5,2 inčni 18: 9 zaslon!

Nokia 3 će nastaviti koristiti Mediatek procesor, ali ovaj put bira se 5750 Octacore.

Nokia 3 će biti dostupna u Blue / Coper, Black Chrome i White / Iron verziji. Ovaj telefon već je isporučen i bit će dostupan do kraja sljedećeg tjedna za 139 €/1027 kuna.

Nokia 5.1 je novi telefon tvrtke Nokia koji je predstavljen u Moskvi. Izrađen je od aluminija, lijepo dizajniran s lijepim mat završnom obradom. Imat će veći 5,5, 18: 9 FullHD zaslon s 443 piksela po inču gustoće. Još jedna stvar je 16 MP AF kamera. Nokia 5.1 biti će  isporučena u bakrenoj, kaljeno plavoj i crnoj boji. Nokia 5.1 će biti dostupna u srpnju za 189 eura /1396 kuna.

Imat će MTK Helio P18 Octacore asimetrični procesor s kojim će Nokia 5.1 postići 40% bolje performanse.

Događaj je završio. Uskoro ćemo izaći s specifikacijama uređaja.  Stipe će dobiti ruke nove uređaje tako da možete očekivati i njegove prve misli.