Video: Demo i raspakiranje Nokia X6 uređaja (Nokibar)

Nokibar se dočepao Nokije X6 i napravio kratki Hand On video prve Nokije sa zubom. Odmah da vam kažem da Nokibar govori na kineskom pa slobodno stišajte zvuk, osim ako ne učite taj milozvučni jezik. Video je započeo sa mogućim objašnejnjem nazivlja gdje je X6 usporedio s nekadašnjom X serijom Nokia uređaja iz perioda od 2009 do 2011. Meni se ovaj uređaj jedino doima kao konceptualni nastavak nove serije 6. Cijena Nokije X6 u Kini je poprilično kompetitivno postavljena, čak je bolji ulov od trenutne Nokije 6.1 s obzirom da ima veći zaslon, poboljšanu kameru i softver kamere te trenutno poželjan dizajn (zub). Mnogi su počeli navijati za globalnu verziju ovog uređaja, no oni moraju imati na umu da će cijena istog biti znatno viša od Nokije 6.1 s obzirom na dodatke.

Kasnije je Nokibar uspoređivao X6 s trenutnom Nokijom 6.1, Nokijom 8 Sirocco, bijelom Nokijom 3 i Microsoft Lumijom 650 s kojima ovaj uređaj ima nekakve dizajnerske poveznice. Meni se osobno ne sviđa pretjerano stražnji dio uređaja. Djeluje mi nekako prazno i hladno, dok je prednji dio s malim bezelima pa i omraženim zubom mnogo atraktivniji. Pogledajte video u nastavku.

Uređaj djeluje poprilično brzo za što je zaslužan poslednji Snapdragon 636 procesor. Isti procesor daje dobru bazu za umjetnu inteligenciju putem koje će X6 raditi puno kvalitetnije fotografije, barem po ekipi iz HMD-a, a ubačeni su i različite maske koje je moguće isprobati u živo. Nokia X6 bi mogla biti popriličan hit u Kini, pogotovo jer joj je cijena dobro postavljena. Na želost, ta cijena neće odgovarati Nokiji 6.1 i njena prodaja na kineskom tržištu bi mogla opasti. Inače, Nokibar je popriličan Nokia fan, a doista mu je dobar kraj videa gdje je ubacio isječke sa Nokia Worlda iz 2009. godine koji se održao u Stuttgartu. Ja sam volio pratit te događaje jer bi dali uvid u novotarije koje nam sprema Nokia.

 

Na bespućima Youtube-a se pojavio se još nekoliko videa raspakiranja Nokije X6, ali u crnoj boji u kojoj isto izgleda atraktivno.