Je li ovo Nokia 5.1 plus sa zubom? *Dopuna*

HMD je predstavljanjem Nokia 6 X, odosno prvog Nokia uređaja sa famoznim zubom, jače krenuo u osvajanje tog tržišta. Zub na uređaju donje srednje klase uopće nije loša strategija jer je trenutno zub namijenjem samo za skuplji segment uređaja. Bilo je nekakvih glasina da bi HD mogao predstaviti i Nokiju 5, pa čak i 3 sa zubom, no one nisu bile projerene. Upravo su se na Internetu pojavili renderi Nokije 5.1 plus sa zubom, no ovakva vijst se i dalje može smatrati glasinom.

OnLeaks je prije znao podijeliti sa svijetom slične rendere (Nokia 8 Sirocco) koji su se kasnije pokazali istinitima, pa je vijest došla na stranicu. Izvorno je rendere objavio tigermobiles, a njegov izvor su tvornički CAD nacrti. Objavio je i dimenzije uređaja koje bi trebale biti 149.5 x 71.9 x 8mm (8,8 mm a kamerom), a zaslon bi trebao biti dijagonale 5,7 inča. Na renderima je vidljivo da bi Nokia 5.1 plus imala sličnu dvostruku kameru kao i Nokia X6 te eventualno Type C USB utor. Postavlja se pitanje kako bi se diferencirala od 6.1 (kamera, procesor, kvaliteta zaslona?) te ima li smisla plasirati ovakav uređaj na kinesko tržište kojim će dominirati odlična X6 i 6.1.

*Dopuna* Nokibar je objavio informacije o procesru te dimenzijama zaslona. Nokia 5.1 plus će nvodno imati Mediatekov procesor P23 koji je sličnih specifikacija kao i Snapdragon 625. Zaslon bi joj trebao biti sličnih dimenzija kao i zaslon Nokije X6.

Možda Nokia 5.1 plus bude namijenjena globalnom tržištu i dođe s agresivnom cijenom? Mislim d HMD global neće predstavljati nove uređaje do IFA kongresa, a pitanje je hoće li tamo predstaviti globalnu verziju zubate Nokije i kojem cjenovnom rangu će ona pripadati.