Nokia se vratila na tržište Argentine

Prije nekog vremena pisali smo o neslužbenim informacijama kako HMD priprema povratak Nokia brenda na tržište Argentine, nakon što je Microsoft prije 4 godine službeno napustio to tržište. Sada je i službeno obznanjeno – Nokia smartfoni vraćaju se u Argentinu.

HMD započinje priču o Nokia smartfonima u Argentini investirajući 30 milijuna (američkih?) dolara i zapošljavajući 200 ljudi. Prvi uređaji koji se već nalaze u prodaji su Nokia 1 i Nokia 3 (2017), a uskoro stiže i Nokia 6.1. Prve pošiljke navedenih Nokia uređaja su uvezene, a HMD za 2 mjeseca kreće sa lokalnom proizvodnjom u “Ognjenoj zemlji” jer Argentina ima visoke carine na uvozne mobilne uređaje. Najavljeno je da će i ostali uređaji iz Nokia portfelja biti dostupni u Argentini, vjerojatno kada tvrtka sredi logistiku na tom tržištu.

Cijene su poprilično visoke, no vjerojatno u skladu s ostalim na argentinskom tržištu. Nokia 1 košta 150 eura, Nokia 3 košta 220 eura, a Nokia 6.1 će koštati čak 440 eura. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li doći do smanjenja cijena kada krene lokalna proizvodnja.

Također je otvorena lokalna Nokia.com/phones stranica za Argentinu koju možete pronaći klikom ovdje ili promjenom regije na vašoj lokalnoj (ili globalnoj) Nokia.com/phones stranici.

Izvor(i): La Nacion  & Infobae