Nokia X6 drugi najprodavaniji proizvod u kineskoj JD trgovini

Nokia X6 je predstavljena već pred gotovo mjesec dana i uređaj je već postao pravi hit u Kini. Ukupno su četiri pošiljke rasprodane u nekoliko minuta u trgovini JD, a dobar dio korisnika je ostavio velik broj dobrih recenzija. JD trgovina je čak Nokiju X6 proglasila drugim najprodavanijim proizvodom u posljednje vrijeme, a sa vijesti se pohvalio i lokalni profil Nokia Mobile-a za Kinu. Vijest je jako dobra, i s obzirom na reakcije iz Kine možda postoji vjerojatnost da sličan uređaj doživi svjetsku premijeru.

Stvari su toliko dobre glede Nokije X6 u Kini da je čak Nokia 7 dobila dodatan popust. Sada je taj jako dobar uređaj tamo moguće kupiti za cijenu manju od X6, odnosno svega 158€ ili 1170 kn. Nije to ni čudno s obzirom da kineska 7 ima Snapdragon 630 naspran novijeg Snapdragona 636 u X6. Mđutim, Nokia 7 sa Zeiss optikom i dobrim dizajnom je i dalje uredan i poželjan uređaj.

 

 

Inače, Nokia X6 neće ostati samo u Kini. Uređaj oznake TA-1103 je prošao proces certifikacije na Tajvanu. Riječ je vjerojatno o Nokiji X6 s obzirom da je isti model već prije dobio BT certifikat u Kini zajedno sa modelom TA-1099, odnosno Nokijom X6.

Mnogi su se ponadali a je ovo znak internacionalnog dolaska prve zubate Nokije, no nisam sklon vjerovanju da će to biti Nokia X6. Izglednije je da će to biti Nokia 5.1 plus čije smo rendere mogli vidjeti neki dan. Dapače, Nokia X6 bi vrlo lako mogla ugroziti prodaju popularne Nokije 6.1 od koje je jača u mnogim specifikacijama.

 

Izvo 1  Nokia Weibo / JD / LoveNokia / Phonearena / Nokiamob.net