Glasina: Nokia top model bi mogao koštati gotovo 1000 dolara?

Nokia 8 Sirocco je trenutni najbolji smartfon u ponudi Nokia Mobilea, no on nije pravi top model. Cijenom ulazi u razinu top modela, no određenim hardverskim karakteristikama kaska za njima. Mogu reći da je Nokia9 ili pak Nokia 10 uređaj kojeg svi željno iščekuju, barem Nokia zajednica. Za sada nema mnogo provjerenih informacija o prvom pravom Nokia top modelu. Neka nagađanja sugeriraju da bi trebao doći s novom kamera tehnologijom. Navodi se korištenje sustava s nekoliko kamera koje razvija tvrtka Light. Uglavnom, za sada nam nedostaju mnogi djelovi slagalice, no možda nam cijena uređaja može nešto reći o njemu.

Ruska zajednica Nokia fanova Nokia anew, koja je inače poznata po plasiranju često točnih informacija, objavila je moguću cijenu Nokia 9 uređaja. Prema njima, vrhunski Nokia smartfon bi mogao koštati vrlih 990 dolara što je približno 850 €. S obzirom na cijenu, budući Nokia topmodel bi mogao doista donijeti neke nove, do sada neviđene tehnologije.

https://twitter.com/nokiamobileru/status/1021370130247438336

Smartfoni su uvijek riskantan posao, posebno za mlade startupe koji ne mogu sebi priuštiti podbačaj. Takvi uređaji moraju imati vrhunski hardver, otporan na starenje barem godinu dana, i tehnologiju koja će ga isticati od drugih. Dakle, moraju opravdati svoju visoku cijenu. Nokia Sirocco to nije u potpunosti napravio pa se nadam da će Nokia 9, odnosno Nokia 10 to postići. Samo se nadam da neće imati zub 😊

 

Fotografiju napravio Eero 😉