Glasine: Nokia X5 stiže 11.7.; Uređaji sa Snapdragonom 845 i 710 u trećem kvartalu 2018.

Najpoznatija kineska Nokia zajednica koja djeluje na Baidu mreži, Nokibar, objavila je nove informacije o budućim Nokia uređajima. Dugo smo znali da Nokia X6 vjerojatno neće biti sama na tržištu, a zahvaljujući prolasku Nokije X5 (ili po nekima Nokije 5.1 plus) kroz proces certifikacije, u to smo sigurni. Objavljena je fotografija na kojoj vidimo promotivne postere već predstavljene Nokije X6, ali i sličnog uređaja sa širim zubom, vjerojatnom Nokijom X5.

Zahvaljujući kineskoj telekomunikacijskom regulatoru TENAA, znamo da je Nokia X5 (ili 5.1 plus) jeftinija verzija Nokije X6, koja je poprilično popularna u Kini. Iako nalikuje Nokiji X6, Nokia X5 ima zaslon manje rezolucije te slabiji procesor, a trebala bi imati i nižu cijenu. Izvor koji je objavio fotografiju tvrdi da će uređaj biti predstavljen 11.7. ove godine.

Isti izvor objavio je da u trenutnom trećem tromjesečju možemo očekivati još dva Nokia uređaja i to jedan sa Snapdragon 845 procesorom, što bi trebao biti HMD-ov flagship za 2018. godinu i jedan sa novim Snapdragon 710 procesorom,  o kojem smo već čuli da nosi kodno ime Phoenix. Precizno vrijeme predstavljanja ovih uređaja nije navedeno, ali uređaj sa Snapdragonom 845 trebao bi biti predstavljen prije ovog sa Snapdragonom 710. Mi nagađamo da će predstavljanje uređaja biti sljedeći mjesec na IFA sajmu u Berlinu (29.8.-5.9.2018.)

izvor: Baidu