HMD zapošljava u SAD-u, gdje je izgledno proširenje poslovanja

Sjedinjene Američke Države nikad nisu bile jako tržište za Nokiju i može se reći da je jedna od kardinalnih grešaka Nokije i Microsofta s Lumia serijom bila forsiranje uređaja na američko tržište, gdje su utrošeni suludi iznosi na marketing i operatere, a najpoznatija operacija je “Kotrljajući grom”, odnosno “Rolling Thunder” u kojoj su zajedničkim snagama Microsoft i Nokia pokušali ponovno Nokiju i Microsoftov smartfon OS učiniti relevantnim u SAD-u. Zato i ne čudi da HMD poprilično oprezno pristupa tržištu SAD-a i do sada su tamo putem trgovina plasirali Nokiju 3310, Nokiju 6, Nokiju 2, Nokiju 6.1 i Nokiju 3.1.

Posljednji oglasi za posao koje je HMD objavio na LinkedInu sugeriraju da tvrtka namjerava proširiti poslovanje na tržištu SAD-a. HMD za SAD popunjava tri visoke pozicije – Product Lead, E-Commerce Lead i Technical Account Manager, u čijim se opisima spominje upravljanje internetskom prodajom, kreiranje idealnog portfelja, promotivne aktivnosti, obrazovanje osoblja i suradnju s operaterima. Treba naglasiti da HMD trenutno nema uređaja u ponudi operatera, a oni su često spomenuti u opisima poslova.

Operateri su jako bitni na američkom i europskim tržištima jer su to tržišta s najvećim udjelom flagship uređaja u prodaji. Moguće je da će sljedeći Nokia flagship naći put “preko bare” i vjerojatno će biti u ponudi nekog od američkih operatera, a nadamo se i u CDMA verziji.

Izvor: HMD LinkedIN