Nokia Mobile će se u Kini fokusirati na Nokiju X5 i X6; Nokia 6.1 ostaje dostupna preko službenog kanala


Predstavljanjem Nokije X6 prije par mjeseci, Nokia Mobile je napravila popriličan nered u dobro organiziranom kineskom portfelju uređaja, gdje su prodavali Nokiju 6, 7, 7 plus i 8 Sirocco. Nokia X6 došla je s odličnim specifikacijama po niskoj cijeni, i kineski kupci se čine oduševljeni uređajem. Odmah smo primijetili da Nokia X6 u Kini ugrožava Nokiju 6.1 jer je riječ o uređaju s boljim specifikacijama koji se prodaje po istoj ili nižoj cijeni nego 6.1
.

Nije dugo trebalo čekati da kineske trgovine JD.com, Suning.com i Tmall, službeni prodajni partneri HMD-a, iz prodaje povuku Nokiju 6.1 jer je suvišna i daleko je veći interes za Nokijom X5 i X6, nego za “već” 6 mjeseci starom Nokijom 6.1. Kontaktirali smo HMD-ova direktora za odnose s javnošću za regiju Azije i Pacifika Flanna Gao, koji nam jer rekao sljedeće:

Nokia 6.1 predstavljena je u Kini u siječnju 2018., dakle prije 6 mjeseci i doživjela je odlične reakcije korisnika i kineskih medija. Nakon 6 mjeseci, pažnju više prebacujemo na novije uređaje iz portfelja poput Nokije X5 i X6. Korisnici koji žele putem službenog kanala kupiti novu Nokiju 6.1 u Kini, i dalje će to moći raditi preko naše WeChat trgovine.

Nokia 6.1 Plus (Android One Nokia X6)

Ovo zapravo i nije neko iznenađenje, štoviše, čak smo sličan scenarij predvidjeli. Nokia X6 pod imenom Nokia 6.1 Plus i s Android One programom predstavljena je u Hong Kongu i na Tajvanu, gdje je cijena uređaja također blizu cijene Nokije 6.1, pa je izgledna ista sudbina kao i u Kini.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će možebitno globalno puštanje Nokije X6 i X5 utjecati na uređaje iz globalne ponude, poput Nokije 5.1 i 6.1 na drugim tržištima.