Nokia X6 bi se mogla u Hong Kongu zvati Nokia 6.1 plus

Nokia X6, ekskluziva za Kinu, je prvi Nokia smartfon sa zubom na zaslonu. jedan dio Nokia fanova se zgrozio njegovom pojavom na Nokia uređaju, no dobra većina je bila oduševljena njime. Možda su više bili oduševljeni cijenom uređaja koji je u Kini jeftiniji od prije predstavljene Nokije 6.1.

Uglavnom, u euforiji su poželjeli vidjeti uređaj i van Kine. Za sada nema puno saznanja hoće li uređaj krenuti preko kineske granice ili će ostati tamo trajno poput Nokije 7. Međutim, granicu će preći ali samo u kineske teritorije, odnosno Hong Kong.

Nokia Camp prenosi, citirajući honkonški mobilemagazinehk, da će se Nokia X6 na tamošnjem tržištu zvati Nokia 6.1 plus. Do zaključka da je riječ o Nokiji X6 a ne nekom drugom uređaju smo došli zahvaljujući kodnom imenu kojeg je FIH dodijelio X6. Naime, X6 je označena kao DRG, a 6.1 plus kao DRG_sprout. Uređaj bi na tamošnje tržište trebao stići 19.7. po trenutno nepoznatoj cijeni.

Informacija je došla iz Google Play liste podržanih uređaja pa mogli reći da je dolazak na globalno tržište jednako moguć- Međutim, Google Play se može koristiti van Kine pa ovo sve skupa ne mora značiti puno. Znamo da je nekoliko različitih varijanti pX6 prošlo različita certificiranja, no dolazak na globalno tržište je trenutno malo moguć. I da dođe, uređaj bi bio osjetno skuplji od 6.1 pa ne znam bi li se rizik isplatio HMD-u koji još primarno gleda kako dobiti što više prihode od prodaje. Možda nama dože Nokia 5.1 plus, nešto slabiji oblik Nokije X6…

 

 

Via