Video: Nokibar objavio prvi pogled na novi Nokia X5 uređaj

Poznati izvor Nokia vijesti iz Kine Nokibar prvi je objavio video prvog pogleda na novu Nokiju X5, koja je danas predstavljena za kinesko tržište. Nokia X5 dizajnom podsjeća na Nokiju X6 te također nudi solidne specifikacije po još nižoj cijeni. O specifikacijama i cijeni već smo pisali ovdje, a u nastavku pogledajte Nokibarov video, koji je, naravno, na kineski pa ako zbog bilo kojeg razloga “ne slušate” kineski, možete odmah udariti “mute“. 🙂

YouTube

Nokia X5 izgleda lijepo straga, a i sprijeda kad je isključen zaslon. Zbog nekog razloga zub je veći nego na Nokiji X6, no postoji opcija za sakrivanje zuba za one kojima se ne sviđa. Izrazito mi se sviđa nova “plava boja Balitčkog mora”, a drago mi je vidjeti Nokia Pro kamera aplikaciju iako uređaj nema ZEISS optiku.

Iskreno rečeno, i nisam nešto impresioniran ili bolje rečeno uzbuđen oko Nokije X5. Iz naše “nekineske” perspektive ni Nokia X5 ni X6 nisu napete jer im je dostupnost ograničena samo za Kinu te će prodaja biti u valovima (flash sales) kako bi smanjili troškove inventara. Objektivno se može reći da je HMD nastavio kratku tradiciju izgrađenu s Nokijom X6 (2018) nudeći uređaj odličnih specifikacija po niskoj cijeni, koja je čak i u Kini konkurentna.

Bio bi malo više zanesen Nokijom X5 kada bi HMD malo ubrzao dolazak na tržište globalno predstavljenih Nokia 2.1, 3.1 i 5.1 uređaja. Nokia 3.1 krenula je u globalnu prodaju, no 2.1 i 5.1 se još čeka, a i mi čekamo da nam dođu na recenziju. Kako sam bio na licu mjesta, odnosno na predstavljanju u Moskvi, mogu reći da sam uzbuđen oko ovih  low end uređaja jer sam dosta dobro upoznat s Nokijom 3 i 5 prošle generacije, i njihovi nasljednici mi se čine u mnogočemu poboljšani uz otprilike (nadamo se) istu cijenu.

Kakogod. Vratimo se na X5. Što se vama čini od nje i hoćemo li je vidjeti globalno možda kao Nokiju 5.1 plus?