Barry French novi je Nokijin član odbora HMD-a

Jedan od uvjeta koje je HMD morao ispuniti za dobivanje dozvole za korištenje Nokia brenda na smartfonima bio je postavljanje jednog člana nadzornog odbora iz Nokijinih redova s pravom na veto. Prema finskom servisu za financijske usluge Suomen Asiakastieto Oy, Nokia je ovaj mjesec postavila novog člana odbora HMD Globala iz svojih redova, nakon što je u 5. mjesecu bivši predsjednik Nokia Technologies odjela Gregory Lee najavio odlazak.

Novi član nadzornog odbora je Barry French, Nokijin direktor za marketing te odnose s partnerima. Barry French Nokiji se pridružio 2006. godine kao član tadašnjeg Nokia Siemens Networksa, a trenutno obnaša poziciju i člana nadzornog odbora tvrtke “Nokia Shangai Bell” u Kini, koja je u zajedničkom vlasništvu Nokije i kineskih institucija.

Po dosadašnjim događanjima, nije jasno koliku ulogu zapravo igra Nokijin član odbora pa i ne znamo koliki utjecaj ova promjena ima. Mislio sam da je bivši predsjednik Nokia Technologiesa doveden kako bi aktivnije sudjelovao u radu HMD-a jer je došao s pozicije predsjednika Samsunga za Sjevernu Ameriku. Nakon Nokijine prodaje Nokia Health odjela i pretvaranja Nokia Technologies odjela u odjel za licenciranje, Gregory Lee je napustio tvrtku.

Izvor