HMD Global prijavio PureDisplay i ‘Face unlock’ zaštitne znakove

Nedavno smo čuli da je HMD osigurao vlasništvo nad “PureView” brendom, koji je prodan zajedno s Odjelom uređaja i usluga Microsoftu prije 4 godine. Redovito pišemo kada HMD doda neko novo intelektualno vlasništvo u vidu zaštitnog znaka ili dizajna na svoj profil pri Uredu EU za intelektualno vlasništvu (EUIPO), no EUIPO pod javnim profilom prikazuje samo one registrirane žigove, a ne one za koje je HMD poslao prijavu.

Koristeći servis TMView i zahvaljujući dojavama čitatelja, pronašli smo da HMD Global pokušava osigurati dva nova zaštitna znaka – “PureDisplay” i “Face unlock”. Zaštitni znak kojeg je HMD već registrirao u nekim uredima je “Dual-sight”, koju HMD već koristi kao naziv za opciju snimanja prednjom i stražnjom kamerom istovremeno, dok je fotografija nastala takvim načinom nazvana “Bothie”.

Neki HMD-ovi zaštitni znakovi

Zahtjev za zaštitu brenda “PureDisplay” poslan je 10.8. ove godine, a navodi se da se može koristit za smartfone, tablete, zaslone i slično. PureDisplay neodoljivo podsjeća na PureMotion brend, koji je još uvijek u vlasništvu Microsofta. PureMotion prvi je put upotrijebljen kao naziv zaslona na Nokiji Lumiji 920 (PureMotion HD+), koji se osvježavao na 60 herca. Odlični promotivni video te tehnologije pogledajte u nastavku.

YouTube

Drugi zaštitni znak kojeg HMD pokušava zaštiti, pomalo bizarno, jest “Face unlock”. “Face unlock”, odnosno otključavanje licem česta je funkcija na Android uređajima. Kada bi HMD osigurao pravo korištenja te fraze, to bi bilo pravo malo čudo uzimajući u obzir koliko se često danas koristi u industriji. Zahtjev je predan u travnju ove godine.

Najnoviji prijavljeni dizajn

Najnoviji dizajn kojeg je HMD prijavio prijavljen je početkom ovog mjeseca (8.8.2018.), što sugerira da bi ubrzo mogli vidjeti neki novi Nokia uređaj. Od brendiranja, bitnije je imati kvalitetnu tehnologiju koja stoji iza tog brenda pa se nadamo da će PureView, PureDisplay, Asha, Tarmo i ostali brendovi u HMD-ovom vlasništvu biti dobro upotrijebljeni.